Nemzetközi menedzserek előtt szerepel egy új operatársulat

400 nagynevű nemzetközi menedzser előtt képviseli Magyarországot a MÜPA nagytermében a tavaly alakult, de máris teltházas koncerteket maga mögött tudó Moltopera társulat.

Az IAMA (International Artists Managers' Association) konferenciája hatalmas lehetőségnek ígérkezik a fiatal művészekből álló Moltopera számára: nem csak, hogy bemutatkozhatnak a Bartók Béla Nemzeti  Hangversenyteremben, de a közönségben a világ minden tájáról összesereglett "nagyágyúk" előtt mutathatják be tudásukat. "Hatalmas megtiszteltetés, hogy több neves fiatal művész mellett ránk gondoltak a szervezők. Azt hiszem, minden társulat ilyen lehetőségekről álmodik." - nyilatkozta Ágoston László társulatigazgató.
moltoperaA bemutatkozó koncert pillanatképe, Fotó: Szabó Sándor
A nem kisebbet, mint az opera műfajának megújítását és a fiatal közönség meghódítását célul maga elé tűző társulat a március 11-i Bemutatkozó Koncertjük záró számát, a Don Giovanni Szextettjét adja majd elő a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. "Olyan jelenetet szerettem volna találni a számunkra megadatott 10 percre, amelyben minél több énekesünk bemutatkozhat. Azt, hogy én magam nem éneklek - szinte egyedüliként -  kicsit gesztusnak is szántam azok felé, akik megkérdőjelezik a "főszerepet éneklő társulatigazgató" létjogosultságát." - folytatta a mindössze 24 éves átlagéletkorú operatársulat vezetője.
Aki lemaradt az eddigi koncertekről, április 29-én pótolhat: az Aranytíz Kultúrházban lesz a következő Moltopera koncert, "Hogyan éljünk túl egy ária-estet" címmel. "Arra a kérdésre, hogy miért egy áriaestet és miért nem teljes operát mutatunk be, egyszerű a válasz: még időre és támogatókra van szükségünk. A mostani áriaest már végképp szakítani szeretne az "állunk és éneklünk" rossz komolyzenei berögződésével és folytatja az operát a kevésbé "vájtfülű" közönség számára is érdekessé és fogyaszthatóvá tenni akaró koncepciót. Azonban egy teljes mű - főként a nagy álom Don Giovanni - előadásához még nincsen meg minden feltétel. Hamarosan elkészül a Varázsfuvola keresztmetszetünk és nagy erőkkel dolgozunk "a nő kétszer" munkacímű estünkön, ahol Gian Carlo Menotti Telefon c. kisoperáját és Pergolesi Úrhatnám szolgálóját adjuk elő egyazon este. Folyamatosan növekszünk, fejlődünk és ha elérünk arra a pontra, jöhet a Don Giovanni. Fél szemmel azért mindannyian mindvégig erre a végcélra tekintünk."

süti beállítások módosítása