Várszínház: még nincs pénz, de lesznek programok

Június 29. és augusztus 12. között Összművészeti fesztivált rendez a Gyulai Várszínház, mely a XIII. Körös-völgyi sokadalommal kezdődik, a megszokott módon. Gedeon József igazgató elmondta: még egyetlen fillér sincs a pénztárban a rendezvény fedezésére, de a pályázatokat már beadták, várnak a kedvező elbírálásra.

A beol.hu cikkéből:

Gedeon József kiemelte: a Gyulai Várszínház nyári évada kiemelkedő értéket képvisel, a látogatók több mint fele a megyéből és a megyehatáron túlról érkezik, a fél évszázad során nemzetközi szinten is elismerést szerzett.

- Négy bemutató lesz. Az egyik a Füves könyvek - Az Élet nagy kérdései címet kapta, ebben Márai Sándor, Hamvas Béla és Weöres Sándor bölcseleteiből olvas fel Helyey László, akit Binder Károly kísér zongorán - mondta Gedeon József. Július 5. és 15. között rendezik meg a VIII. Shakespeare Fesztivált, idén a Vihar című komédia kerül a középpontba, mely a neves angol szerző utolsó drámai alkotása. A Beregszászi Ilyés Gyula Magyar Nemzeti Színházzal közösen tartanak premiert a fürdővárosban.
- Jövőre lesz ötvenéves a Gyulai Várszínház, két darabbal tekintenénk vissza a múltra - folytatta a direktor. Az egyik Székely János: Mórok, a másik pedig Goldoni: Chioggiai csetepaté címet viselő műve, a főszerepekben hazai sztárokkal.
Az igazgató kiemelte, világszerte ismert művészek is érkeznek, elég csak a XXI. Gyulai Vár Jazz Fesztivál és a VII. Vár Blues Fesztivál kínálatát megemlíteni, melyeken a Dave Holland Prism Quartet és az Eric "Guitar" Davis&Troublemakers lépnek fel.
- Ugyanakkor a többi előadás is nagyon fontos, azok között is felfedezhetők igazi unikumok - tette hozzá Gedeon József. Megemlítette, a dél-koreai On Tae Suh is színre viszi a Vihar című drámát a Mokwha Repertory Company csapatával; a Mátrix-trilógiában is hallott, távol-keleti Cocoo taikó zenekar fog dobolni; valamint a nagysikerű Abigél film főhőse, Bánfalvy Ágnes már egy színpadi előadáson tűnik fel, ugyancsak Szabó Magda regényének feldolgozásában.
Gedeon József direktor kiemelte, utcazenészek is lesznek Gyulán, illetve minden napra tartogatnak valamilyen programot: akinek nem ízlik esetleg William Shakespeare, táncos vagy zenei produkciókban lelheti örömét. A tavalyi árakon nem emeltek, úgy véli, ez is szükséges ahhoz, hogy a megye a lehetőségekhez képest olcsón, de színvonalasan szórakozzon. Hiába nem bírálták még el a pályázataikat, ami a programfüzetekben szerepel, az biztosan megvalósul.

süti beállítások módosítása