A Leonce és Léna Bogotában debütált

Elővételben eladott helyekkel, nagy érdeklődés mellett mutatta be a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata a Bogotai Színházi Fesztiválon (XIII Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá) csütörtökön, április 5-én délután 6 órakor, magyar időszámítás szerint hajnali 1 órai kezdettel, a Leonce és Léna című Tompa Gábor rendezte előadást.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata április 1-jén érkezett a kolumbiai fővárosba, ahol az előadást öt alkalommal mutatja be a Teatro des Bellas Artesben, Dél-Amerika egyik legfelszereltebb színházában. Az itthon stúdiótérben játszott előadást Bogotában érdeklődő közönség előtt, ezer férőhelynél is nagyobb teremben játssza a társulat. A két évente megrendezett fesztivál idei kiemelt meghívottja Románia, a társulat munkáját a hazai és a nemzetközi sajtó egyaránt figyelemmel kíséri, a Román Televízió forgatócsoportja filmet is készít a bogotai jelenlétről.

A Tompa Gábor rendezte Leonce és Léna további négy alkalommal látható, Nagypénteken, április 6-án egy, április 7-én két alkalommal, illetve Húsvét vasárnapján, a fesztivál zárónapján szintén egy alkalommal.

Április 2. és 6. között Tompa Gábor fiatal kolumbiai rendezők és színészek számára tartott workshopot Ways to the Magic címmel, a Bogotai Színházi Fesztivál keretében.

Amerika legnagyobb színházi fesztiválját március 23. és április 8. között szervezik meg, ez már a második alkalom, hogy a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata részt vesz a rendezvényen. Először 2006-ban, a Pantagruel sógornője című, Silviu Purcărete rendezte előadás vendégszerepelt Bogotában.

Szerző: Vajna Noémi

süti beállítások módosítása