Gyerekeknek szóló mese-táncjáték a Nemzeti Táncszínházban

A barátság témájára épülő különleges gyerekdarab debütál csütörtökön a Nemzeti Táncszínház Refektóriumában: a Leszel a barátom? című produkciót a Dream Team Színház és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat közösen állítja színpadra.

"A darab alapötletét a Shrek című rajzfilm főszereplője adta" - mondta a produkció ötletgazdája és rendezője, Balázs Mari kedden az MTI-nek. Hozzátette: az előadás főhőse, Anti egy vásott kölyök, akinek nincsenek barátai, és bánatában még beszélni is elfelejt. A történet során útnak indul a Tündérkirálynő "titkos ügynökével", egy szamárral, hogy megtalálja a barátságot.
A vándorlás során érdekes lényekkel, mesebeli figurákkal találkozik, számos próbatételen kell átesnie, miközben a nézőkkel együtt megismerkedik a zene, a tánc és a színház rejtelmeivel, végül rájön, hogy barátai mindig is ott voltak mellette, csak éppen nem vette észre őket.
A Dream Team Színház és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat táncművészeinek együttműködéséből megszületett darab elsősorban modern táncelemekből merít. "Igyekeztünk az egészet a fizikai színház irányába tolni: vannak benne koreográfiák, de a kötött mozdulatoktól eltekintve is mozgásban gazdag az előadás" - mutatott rá a rendező.

repatukor

Az öt és tizenkét éves kor közötti gyerekeknek szánt produkciót az újraértelmezett mese-motívumok, a táncban megfogalmazott találkozások, számos zenei utalással - például a James Bond-filmeket idéző világgal - gazdagított hangzás, és a szamár szellemes szövegei teszik igazán izgalmassá. A Kókai János által írt rövid szövegekkel kísért darab koreográfiáját Szelőczey Dóra, a jelmezeket Farkas Réka, a zenéjét Nikodém Norbert készítette, a világításért Szabados Tamás felel.
A Nemzeti Táncszínház tavaly ünnepelte fennállásának tízedik évfordulóját. Az elmúlt évtizedben a színház a magyar táncművészet otthona lett: műfaji kötöttségek nélkül biztosít fellépési lehetőséget a hivatásos magyar táncművészet képviselőinek. Programjában a folklórtól a klasszikus baletten és a kortárs táncszínházon át a tangóig minden megtalálható.

forrás: MTI

süti beállítások módosítása