„A Körhintából ma csak én élek” - Törőcsik Mari a DTK Show-ban

Egyre jobban megviseli szerettei elvesztése Törőcsik Marit. A nemzet színésze D. Tóth Krisztának beszél saját haláláról, töretlen pályafutásáról, és Garas Dezsővel való legendás barátságáról a DTK Show következő adásában.

korhinta3

Az ötvenhat éve a pályán lévő Törőcsik Mari nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is rendkívül fegyelmezett volt, gyermekként még saját szülei sem látták soha sírni. Ajándéknak vette az életet, és ma is örömmel töltik el az élet apró pillanatai, az évek során mégis egyre érzékenyebbé vált: „Most az utcán is elsírom magam, ha látok valamit, ami fáj” – mondta D. Tóth Krisztának a nemzet színésze. Törőcsik Mari az interjúban arról is beszélt, hogy nehezen tudja feldolgozni pályatársai, barátjai elvesztését. „A Körhintából ma csak én élek”-- jegyezte meg a művész, aki egyik legjobb barátjának, Garas Dezsőnek a távozását a mai napig nem tudta felfogni.

mari

A színésznővel való beszélgetéből kiderült, hogy Garas halála előtt nem sokkal jelezte a Nemzeti Színházban, hogy szeretne visszavonulni. „Azonnal felhívtam: Te gazember! Ha nem akarsz többet játszani, akkor mellettem fogod kimondani az utolsó mondatot, mert mellettem mondtad ki az elsőt is” – mesélte a színésznő utalva első közös szerepükre, amikor főiskolásként statisztáltak Garassal Az ember tragédiájában. „És így is lett,mellettem mondta ki az utolsó mondatát, csak ezt senki nem tudta”.

korhinta2

Abba ringatom magam, hogy nem azért szeretnek a színházban, mert egy kedves öreglány vagyok. Mámoros érzés a közönség szeretete – utalt Törőcsik Mari arra, mi élteti és tölti fel energiával valójában. "Hálistennek a nagy elmenetelemből szépen visszajöttem... Ez az ország szeretetének is köszönhető. Mindig úgy gondoltam, hogy van a közönségnek egy része, amely ölben tart, és minden nehézségen átsegít". A négy éve szó szerint a halálból visszatért színésznő július óta folyamatosan dolgozik, filmet forgatott, három színházi premierje volt, és hét darabban játszik egyidejűleg.

 

DTK Show

2012. április 12., csütörtök 21.25, m1

süti beállítások módosítása