Tóth Gabi is Győrbe készül - Évadtervet hirdettek

Victor Hugo A nevető ember című regényének színpadi változatát tűzi műsorára ősbemutatóként a jövő évadban Győri Nemzeti Színház; az új szezonban emellett Tasnádi István Finito című tragikomédiáját és a Jekyll és Hyde című musical szuperprodukciót is színre viszi a társulat - mondta Forgács Péter színházigazgató a következő évad programját ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón.

Forgács Péter köszöntőjében visszatekintett az előző évadra is. Mint mondta, nagy öröm számára, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is sikerült növelni a nézőszámot, ezen belül pedig a bérlettulajdonosok száma is emelkedett. Hozzátette, többségük a felnőtt és nyugdíjas korosztályból tevődik össze, de a cél, hogy minél több fiatalt, győri egyetemistát is a színházlátogatók táborába csábítsanak.

Az igazgató kitért arra is, hogy a határon túl is népszerűsítik előadásaikat, a felvidéki magyarok körében egyre nagyobb az érdeklődés, és az sem elképzelhetetlen, hogy a jövőben egy önálló felvidékieknek szóló bérletet is létre tudnak hozni.

Az új darabokról szólva hangsúlyozta, a jól ismert és kedvelt műfajok mellett egy igazi mesedarabot is bemutatnak, ez azonban egyelőre meglepetés. Szeptemberben ismét lesz nyílt nap, amikor a kulisszák mögé kukkanthatunk, és egy operett gála is felkerül a palettára.

gyor

Frank Wildhorn zenés horror thrillerét Molnár László rendezésében a Szegedi Szabadtéri Játékokon július 6-7-8-án játssza először az együttes, így minden valószínűség szerint akár 20 ezer néző is láthatja a győriek Jekyll és Hyde-előadását. A musical főszerepét maga a rendező, Molnár László alakítja, a női főszerepeket Janza Kata és Tunyogi Bernadett játssza. A lenyűgöző látványvilágot Kentaur álmodja színpadra, a jelmezeket Tordai Hajnal tervezi - hangsúlyozta a színidirektor, hozzátéve, hogy a darabot októberben mutatják be Győrben.
A további nagyszínházi előadásokról az igazgató elmondta: Tasnádi István Finito című tragikomédiájának bemutatásával a kortárs drámairodalom iránt érdeklődő nézők kedvében jár a teátrum. A produkcióban Tóth Gabival, az egyik televíziós tehetségkutató műsorban feltűnt énekessel is találkozhat a közönség.
Bródy Sándor A tanítónő című darabjának bemutatásával pedig többéves tradíciót követnek, amelynek keretében a magyar drámairodalom kiemelkedő műveit próbálják közelebb vinni a közönséghez - mutatott rá Forgács Péter.
Victor Hugo A nevető ember című regényének színpadi változata ősbemutató lesz, a romantikus szerelmi történetet Pozsgai Zsolt alkalmazta színpadra. A zenés darabok kedvelői minden bizonnyal örömmel veszik a János vitéz című daljátékot, az előadást Szűcs Gábor rendezi. Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójaként a Csinibaba című film eredeti színpadi változatát játssza a társulat.
A kamaraterem ad helyet az Apácák című musicalnek, amelynek különlegessége lesz, hogy élőzene emeli az előadás hangulatát. Az új évadban ugyancsak a kamarateremben állítják színpadra Molnár Ferenc A testőr című vígjátékát Guelmino Sándor rendezésében - mondta a színházigazgató.

Forrás: MTI, Győr Plusz, Fotó: Győr Plusz

süti beállítások módosítása