A Matilda a legesélyesebb a Lawrence Olivier-díjra

Tíz jelöléssel a Roald Dahl regénye alapján készült musical, a Matilda a legesélyesebb a brit színházi élet legrangosabb elismerésére, a Lawrence Olivier-díjra - olvasható az olivierawards.com honlapon.

A Matilda jelölései között van a legjobb női főszereplő díja is, amelyen a címszerepet játszó négy kislány osztozhat. Egy hétköznapi családba született különleges gyermekről szóló történet azonban gyakorlatilag minden kategória jelöltjei között szerepel a legjobb díszletétől a világításon át a legjobb új darabig. Az előadást a Royal Shakespeare Company játssza, a Broadwayn a jövő évadban mutatkozik be.

A nem zenés előadások közül a Gielgud Színház The Ladykillers című fekete komédiája (a belőle készült filmet Betörő az albérlőm címmel láthatta a magyar közönség is), illetve a National Thatre One Man, Two Guvnors (Goldoni Két úr szolgája című vígjátékának átdolgozása) öt-öt jelölésen osztozik.
Legjobb férfiszínésznek jelölték Jude Law-t az Anna Christie című Eugene O'Neill-darabban nyújtott alakításáért. A legjobb női kategóriában esélyes Kristin Scott Thomas, aki Harold Pinter Árulás (Betrayal) című drámájának női főszerepét játssza.
Az Olivier-díjak a londoni színházi élet - prózai, lírai, musical és tánc - legjobbjait ismerik el, odaítéléséről szakemberekből összeválogatott zsűri dönt. Az átadási ceremóniát a londoni Királyi Operaházban tartják.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása