Ülésezett a Magyar Teátrumi Társaság - Így nyilatkoztak

A Magyar Teátrumi Társaság Pécsett tartott közgyűlést, melynek keretében a Kamaraszínház ügyéről és a POSZT-ról is egyeztettek.

Magyar Teátrumi Társaság nyilatkozata a Kamaraszínház ügyében:

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) ma Pécsett tartja IX. közgyűlését. Sok más téma mellett társaságunk közgyűlésének napirendjén szerepelt a Budapesti Kamaraszínház helyzete, amely színház egyébként társaságunk tagja.

Az MTT aggodalommal figyeli a Budapesti Kamaraszínház helyzetét. Ez év elején társaságunk kiállt a színház mellett, közbenjárt annak érdekében, hogy a Kamaraszínház életben maradhasson.
Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy bárhol hazánkban színház csukja be kapuit, játszóhely szűnjön meg.
A MTT minden segítséget megad ahhoz, hogy a Budapesti Kamaraszínház megmaradjon, az elmúlt években rengeteg szakmai díjat szerzett, színdarabok tucatjait sikerrel játszó színház ne tűnjön el a hazai színházi palettáról.
A MTT ismét felveszi a kapcsolatot a fővárosi önkormányzattal, a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal és a Nemzeti Vagyonkezelővel a Budapesti Kamaraszínház megmentése érdekében.
Szabó László
a Magyar Teátrumi Társaság titkára

teatrumlead

Arról mi történt a közgyűlésen:

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) 2012. április 16-án tartotta meg soron következő, IX. közgyűlését. Tagszervezeteink képviselőit a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Horvát Színház látta vendégül.
A közgyűlés néma főhajtással tisztelgett Pintér Tamás Oroszlán munkássága előtt.
A délelőtti ülésszakaszban hat új tagot vettünk fel: Kőszegi Várszínház, Szentendrei Kulturális Központ, Pécsi Nemzeti Színház, József Attila Színház, Magyar Cirkusz és Varieté, Malom Színház. A Magyar Teátrumi Társaság tagintézményeinek száma ezzel 40-re emelkedett.
A Magyar Teátrumi Társaság egyik legfontosabb napirendi pontja volt a Pécsi Országos Találkozó (POSZT) megvitatása. Az idei POSZT programjainak keretében az MTT javasolja a Nemzetiségi Színházak megjelenését és a Magyar Teátrum sátor és porondszínház felállítását.
2012. június 15. és augusztus 25. között megrendezendő Nyári Fesztivál a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak részvételével, melynek méltó helyszíne a Szarvasi Vízi Színház lesz.
A Kaszás Attila-díj díjátadó gálaestje 2012. szeptember 8-án lesz a Budapesti Thália Színházban, mely egyben a Vidéki Színházak Fesztiváljának nyitóeseménye is lesz.
Megalakult a Magyar Teátrumi Társaság három tagozata: Nemzeti és Kiemelt Színházak Tagozata, Befogadó és Produkciós Színházak Tagozata és a Szakmai Szervezetek Tagozata.
A Magyar Teátrum újság, társaságunk havilapja idei tervei között szerepel tematikus számok megjelentetése. Első alkalommal a POSZT kapcsán várható tematikus szám.
A Magyar Teátrumi Társaság nyilatkozatban állt ki tagszínháza, a Budapesti Kamaraszínház mellett, a színház tervezett bezárása ellen.
Társaságunk a hazai színházak fenntartóit megkeresi annak érdekében, hogy a színházi támogatások csökkentéséről és az intézmény összevonások káros hatásairól kifejthesse álláspontját.

süti beállítások módosítása