A filozófus, a Párménio, a Pontyi meg a séf a Katonában

A Kettőspont – AEGON-est a Katonában címmel 2012 márciusában indított, új sorozat második estjén A filozófus című előadáshoz (Gothár Péter rendezése) kínálnak művészeti-kulináris „csemegét”, Kocsis Gergely vezetésével.

Az estről:

Az egyetlen alkalomra készülő produkció máshonnan láttatja, különféle művészeti ágakkal járja körbe a Katona József Színház A filozófus című előadásából kiragadott jelenetet. Másképp, mint ahogy a repertoáron lévő előadás teszi (de a Kettőspont érthető, élvezhető akkor is, ha valaki nem látta még az előadást). A kiragadott témához illő irodalommal, zenével, ízes, a művészet, az irodalom és a gasztronómia összefüggéseit élvezetesen tálaló összjátékkal.

A kiindulópont A filozófus című előadás azon jelenete, amelyben díszes asztaltársaság eszik-iszik egy asztal körül, finom ételeket, italokat fogyaszt, míg valaki bele nem tenyerel mindebbe...

A következő alkalom vendégei:

Debreczeni Mónika a Vylyan borászat vezetője

interjukicsA  képre kattintva elolvashatja a teljes interjút Debreczeni Mónikával.

Egressy Zoltán  író

Segal Viktor séf

Segal Viktor már gyerekkorában eldöntötte, hogy szakács lesz. Nála a főzés, hitvallás, kiteljesedés. Az otthonfőzés élményei után szándékai akkor váltak igazán komollyá, mikor jelentkezett az 1987-ben indult, az első érettségizetteket toborzó szakácsiskolába Budapesten. Gyakorlóidejét a budapesti Hiltonban töltötte. Tehetsége hamar szemet szúrt szakmai körökben: lehetőséget kapott, hogy egy görög luxushajó éttermében dolgozhasson, de az úszó erőd helyett a Tel-Avivi Hilton szálloda csábította inkább, ahonnan szintén ajánlatot kapott. Tíz ország nációinak szakácsaival dolgozhatott együtt, sokat tanult a fúziós konyha fortélyairól. Ezután, szintén Tel-Avivban átpártolt a Keren nevű étterembe. Itt a francia konyhaművészettel lépett frigyre. Egy jeruzsálemi kitérő -a francia Le Chateau- után, újra Tel-Aviv, ezen belül is a Golden Apple konyhája következett. Majd a David Intercontinentaltól, jött egy kihagyhatatlan ajánlat. Szintén itt, Izraelben megnyert egy séfversenyt, úgy, hogy gyakorlatilag nem is tudott róla. Háromszáz, harminc év alatti séf főztjét kóstolta végig egy bizottság a legnagyobb titoktartás közepette. A győzelemért járó négyezer dolláros csekk jó helyre került: egy befektetés része lett. Forrás és folytatás a desszert.eu-n.

afilozofus_foproba_domolky_kicsiA filozófus (fotó: Dömölky Dániel)

Kettőspont – AEGON-est a Katonában

A filozófus, a Párménio, a Pontyi meg a séf

„A művészet és a gasztronómia, a regényírás és a borászat közel áll egymáshoz....”

– Esterházy Péter

Házidazda: Kocsis Gergely

Segítői a játékban: Jordán Adél, Nagy Ervin

Zene: Selmeczi György, Szabó Dániel

Vendégek:

Debreczeni Mónika – a Vylyan borászat vezetője

Egressy Zoltán – író

Segal Viktor – séf

Szerkesztő: Eszéki Erzsébet

2012. április 19. 19:00 Katona József Színház

süti beállítások módosítása