Hosszú sor állt jegyért a Madáchnál

Tegnap elkezdte árusítani a belépőjegyeket a Mary Poppins musical szeptemberi előadásaira a Madách Színház.

A jegypénztár előtt hosszú sorban órákon át nyugodtan várakoztak a nézők, hogy megválthassák belépőjegyüket, és így biztosan részesei lehessenek a Disney és Cameron Macintosh világhírű és legendás musicaljének, és Mary Poppins-szal repülhetnek a mesék birodalmába!

sorbanallasMaryPoppins4_resize

Így ajánlják az alkotók a darabot:

„Az égen minden csillag néked ragyog,
Megtörténhet bármi, hogyha hagyod...” énekli a musical címszereplője.
Mary Poppins mágikus erejű figuráját, a gyerekirodalom felejthetetlen dadusának alakját az ausztráliai születésű angol Pamela Lyndon Travers, újságíró, színésznő, táncosnő találta ki. Évtizedeken át írta, regénnyé, sőt regénysorozattá formálta az epizódokat, még 90 évesen is dolgozott rajta.

1964-ben film, majd 2004-ben Travers történetei és a film alapján színpadi musical született. A szövegkönyvet Julian Fellowes készítette, a zenét Richard M. Sherman és George Stiles szerezte, a dalszöveget Robert B. Sherman és Anthony Drewe írta. Azóta a világ színpadairól levehetetlen, rengeteg díjat nyert sikerdarabbá vált, felnőttek és gyerekek gyönyörűségére. A siker titka az az utánozhatatlan báj, amellyel a musical egybeötvözi a környező világ hétköznapjait a tündérmesék varázslatával...

mary

Sajtótájékoztatón már kaphattak ízelítőt a dalokból

A darab 2012. március 12-i sajtótájékoztatóján a New York Kávéházban Szirtes Tamás elmondta, hogy ez a legnagyobb volumenű vállalkozásuk a Fantom óta a technika és látvány tekintetében, és ahogyan már megszokhattuk, a musical non-replica változatban kerül bemutatásra. Az alkotói gárdával kapcsolatban sem érhet senkit nagy meglepetés, mindezt az igazgató is derűsen állapította meg, hozzátéve, hogy véleménye szerint egy ilyen jó csapaton kár volna változtatni. A díszlettervező Rózsa István, a jelmeztervező Rományi Nóra, az animáció és a plakát tervezője Vízvárdi András, zenei vezető Kocsák Tibor, koreográfus Tihanyi Ákos, és a rendező Szirtes Tamás.

A sajtótájékoztatón az előadás jól ismert dalaiból kaphattak ízelítőt a megjelentek Mary Poppins és Berti megformálóitól. A főbb szerepeket tekintve a musicalt hármas szereposztásban játsszák. A címszereplőt, Mary Poppins-t Mahó Andrea, Oroszlán Szonja és Polyák Lilla, a jókedvű életművészt, Bertit Csonka András, Sándor Dávid és Szente Vajk, az édesapát, George Banks-et Dunai Tamás, Szerednyey Béla és Szervét Tibor, az édesanyát, Winifred Banks-et Gallusz Nikolett, Ladinek Judit és Koós Réka alakítja.

marykMahó Andrea, Oroszlán Szonja és Polyák Lilla, Fotó: Petró Adri További fotók a sajtótájékoztatóról itt találhatók.

A kislányt, Jane Banks-et Bakosfalvi Antónia, Hajdu Virág, Koller Virág és Patai Anna, a kisfiút, Michael Banks-et Bauer Gergő, Berecz Kristóf Uwe és Pál Dániel Máté, Andrew kisasszonyt Pándy Piroska és Sáfár Mónika, Bumm tengernagy-ot és a bankigazgatót Koltai János és Lőte Attila, a Madaras asszonyt Baranyai Annamária, Détár Enikő és Várady Viktória, Corry nénit Bencze Ilona és Hűvösvölgyi Ildikó, Brill nénit Bajza Viktória és Dobos Judit, Robertson Ay-t Németh Gábor és Sánta László, Néleuszt és Valentint Kiss Ernő Zsolt, a rendőr és Northbrook-ot Barabás Kiss Zoltán és Laklóth Aladár, a parkőrt és Von Hussler-t Barát Attila és Galbenisz Tomasz, Katie dadát és a Babát Wégner Judit alakítja, közreműködnek a Madách Színház művészei, zenekara, tánckara és kórusa.

Forrás: Színház.hu, zene.hu

süti beállítások módosítása