Érkezik a csend költője - Egy pantomimmester Budapesten!

Harminc éves színpadi jubileuma alkalmából április 24-én ismét Budapestre érkezik Carlos Martínez pantomimművész, a mimika és a gesztusok spanyol mestere. A Millenárison nem csak a Books without Words című produkcióját láthatjuk, de 25-én interaktív testbeszéd- és pantomim-workshop is várja majd az érdeklődőket.

Carlos Martínez immár kerek harminc éve lép fel szólóprogramjaival szerte a világban. Svájc és Németország mellett bejárta Európát, de számos előadása volt az Egyesült Államokban, Dél-Afrikában, a Fülöp-szigeteken és Közép-Amerikában is. Az évforduló alkalmából valamennyi országot felkeresi, ahol valaha színpadra lépett. A barcelonai művész fekete ingben és nadrágban, fehér kesztyűvel és fehérre festett arccal egyedül áll a színpad reflektorfényében és a mozdulatok csendjének univerzális nyelvén mesél. A Books without Words című előadása könyvek, illetve hőseik: nagy megmentők, balfácánok, lovagok és gonosztevők körül forog. A show 2009-ben Portugáliában elnyerte a fundãoi 5. TeatroAgosto Fesztivál közönségdíját, idén április 24-én pedig a Millenáris közönségét hívja különleges könyvtárlátogatásra.

Az érdeklődők másnap, április 25-én délelőtt, egy interaktív testbeszéd- és pantomim-workshop alkalmával e csendes művészet módszereibe is bepillantást nyerhetnek. A foglalkozás központi jelenete a The Bus Stop, mely a Hand Made című program részeként a művész hosszú évek alatt kialakult repertoárjának egyik legkedvesebb darabja. 2004-ben Carlos Martínez 29 másik európai színpadi produkciót lekörözve ezzel az előadással nyerte el az Almada Nemzetközi Színházi Fesztivál közönségdíját. „Meggyőződésem, hogy a testbeszéd és a pantomim mint kommunikációs forma nyelvtől és kultúrától függetlenül az élet minden területén hasznosítható” – vallja Carlos Martínez. Éppen ezért a mimika és a gesztusok spanyol mestere alig tesz különbséget színpadi produkció és művészetének továbbadása között. Számára mindkettő előadás, párbeszéd és improvizáció is egyben.

Carlos1cIgnacioSimal

Books without Words (Könyvek. Szavak nélkül)

2012. április 24. 19 óra Millenáris Fogadó, Padlásszínház

Teljes árú jegy: 1.900 Ft

Kedvezményes jegy: 1.500 Ft

The Bus Stop – A buszmegálló

Interaktív testbeszéd- és pantomim-workshop

2012. április 25. 9:00-10:30, 10:30-12:00

Millenáris Fogadó, Padlásszínház

Teljes árú jegy: 1.900 Ft / Kedvezményes jegy: 1.500 Ft

süti beállítások módosítása