Orbán Viktor: közös erővel befejezzük a Latinovits Színházat

A miniszterelnök szerint Debrecen nem ajándékba kapja a stadiont, és tárgyalnak a színházról is. A DTV Köz-ügy című műsorának vendége volt Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délelőtt a Richter Gedeon gyógyszeripari társaság új, 25 milliárd forint beruházással épült Biotechnológiai Üzemének átadásán járt Debrecenben. Ezután nyilatkozott a Debrecen Televízió Köz-ügy című műsorának.

A Latinovits Színházzal kapcsolatban Orbán Viktor elárulta, hogy tárgyalnak erről Kósa Lajossal, de ez egy bonyolult kérdés, mivel az előző kormány idején Debrecent kihúzták a színházfelújításokból, és ezt orvosolni kell. “Ugyanakkor az élet most nem az új színházak építéséről szól, de megoldást fogunk találni, hogy a Latinovits Színházat közös erővel valahogyan befejezzük” – jelentette ki a miniszterelnök.

latinovits

fotó: haon.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szerkezetkész állapot elérése eddig 3 838 800 000 forintba került, és kezdettől fogva csak erre volt pénz. A költségeket öt részletben kell kiegyenlíteni, az utolsó 767 760 000 Ft, ennek rendezése 2012-ben esedékes. Az Index szerint a belsőépítészeti kialakítás és a színháztechnika hiányzik, a kiviteli tervek mindenesetre elkészültek. Ennek kapcsán Somogyi Béla, kulturális, szociális és oktatási ügyekért felelős alpolgármester úgy nyilatkozott: „Amennyiben a szükséges forrás rendelkezésre áll majd, a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást el lehet indítani. A kivitelezési munkák a közbeszerzési eljárás lezárását követő egy év alatt elvégezhetőek.” Somogyi azt is hozzátette, hogy „bárki bármit mondhat, ez az épület annyira speciális, hogy nem lehet más, csak színház.” Az alpolgármester úgy látja „Debrecennek szüksége van új színházra, így a beruházás befejezése továbbra is a város egyik legfontosabb kulturális célja.”

A teljes beszélgetést a Debrecen Televízió Köz-ügy című műsorában láthatják nézőink április 19-én, csütörtökön 19 óra 15 perctől.

Forrás: Színház.hu, dehir.hu

süti beállítások módosítása