Többszázmilliós beszerzéseket indítanak az Erkel Színház felújítására

A Magyar Állami Operaház előzetes közbeszerzési tájékoztatót tett közzé, hogy hamarosan három eljárást indít az Erkel Színház felújításával kapcsolatban.

E szerint a rekonstrukció tervezésére nettó 450-700 millió forint jut, a közbeszerzés tervezett kezdőnapja június elseje. Szintén akkor indulhat a felújítás projektvezetését megcélzó pályázat is, a győztes dolga lesz a tervezés, engedélyeztetés, kivitelezői pályáztatás, kivitelezés és műszaki ellenőrzés projektvezetői feladatainak ellátása, ennek költsége nettó 450-550 millió forint lehet. A harmadik tender a felújítás műszaki ellenőrzési feladataira vonatkozik, erre 250-350 millió forint juthat, az eljárás várhatóan augusztus 15-én indul.

erkel

Az Orbán-kormány a közelmúltban nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősítette az Erkel Színház felújítását. Ókovács Szilveszter, az Operaház kormánybiztosa még februárban arról számolt be, hogy a színház rekonstrukciója ügyében tart a tenderek előkészítése, és a munkálatok várhatóan nyáron indulhatnak. Az 1911-ben megnyílt Erkel 2007-es bezárásáig csaknem kétezer ülőhellyel a főváros legnagyobb.

Forrás: Napi Gazdaság, Színház.hu

süti beállítások módosítása