Meryl Streep és Kevin Kline kelti életre Rómeó és Júlia történetét

Meryl Streep és Kevin Kline kelti életre idén júniusban - igaz, mindössze egyetlen este erejéig - Rómeó és Júlia történetét egy különleges felolvasó-színházi előadáson a New York-i Central Parkban.

A két színész a Public Theater szokásos Shakespeare in the Park (Shakespeare a parkban) elnevezésű nyári programsorozatának ötvenedik évfordulóját ünneplő nagyszabású gálaesten ölti magára az ifjú szerelmesek szerepét. A június 18-ai előadást Daniel Sullivan rendezi.
A park Delacort Színházában megrendezésre kerülő gálára igen borsos áron lehet jegyet váltani: a színház internetes oldalának információi szerint a belépők ára 1500 dollárnál (338 ezer forintnak megfelelő összegnél) kezdődik.

Az este folyamán Al Pacino is színpadra lép, akit a Public Theaterrel közös munkájáért részesítenek elismerésben a szervezők. A világhírű színészt legutóbb 2010-ben láthatta a közönség a népszerű nyári sorozat keretében, akkor Shylock szerepét öltötte magára A velencei kalmár című Shakespeare-darabban.
ketten

Meryl Streep és Kevin Cline a Sirályban

A 62 esztendős Streep 1976 óta öt alkalommal lépett színpadra a Delacort Színházban: legutóbb, 2006-ban szintén Kline oldalán láthatta a közönség Bertolt Brecht Kurázsi mama és gyermekei című drámájában. A 64 esztendős Kline pedig összesen kilencszer lépett fel a park közönsége előtt 1970 óta.
A hagyományokhoz híven idén is ingyenes nyári sorozat keretében először Shakespeare Ahogy tetszik című darabját nézhetik meg az érdeklődők június 5. és 30. között Lily Rabe amerikai színésznő főszereplésével. Június 23. és augusztus 25. között pedig Stephen Sondheim Into the Woods című musicaljét kínálják a szervezők Amy Adams és Donna Murphy előadásában.

süti beállítások módosítása