Szatmári vendégjaték bérletben Nagyváradon

Április 22-25. között a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata ismét bérletben játssza Nagyváradon a Chioggiai csetepaté című előadást. Szintén a szatmári társulat előadásában látható A kék csodatorta című zenés mesejáték, amelyet április 24-én és 26-án mutatnak be három alkalommal.

Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című vígjátékának bajkeverői két halászcsalád asszonyai, akik képtelenek hirtelen haragjukat és hangos szájukat kordában tartani. A csetepatét egymáshoz vágott csípős megjegyzéseik váltják ki, a halászatból éppen hazatérő férfiak pedig már rosszindulatú túlzásokkal tarkított történeteket hallanak. Mindenki igazságot akar tenni, így a baj tovább fokozódik, végül bírósági ügy lesz belőle. A helyzet leleményes gyógyítója a városi jegyző, no meg a szerelem: a komédia végén nem csupán megbékélnek a marakodók, hanem még hármas lakodalmat is ünnepelnek.

chioggiai3

Muszty Bea és Dobay András zenés mesejátéka, A kék csodatorta a kalandok, bájos szereplők és dalok által felejthetetlen élményt kínál a gyerekeknek, az irónia és a művet átszövő stílusparódia pedig a felnőttek számára teszi élvezetessé az előadást. A hisztérikus királykisasszony, Szupertónia nem akar férjhez menni, s ezzel nem csupán apját kergeti kétségbeesésbe, hanem trónörökös híján Patológia királyságát is veszélybe sodorja. Apja mindent megpróbál, orvosok és csodadoktorok sorát hívja lányához, ám a hisztéria gyógyíthatatlan. A kérőknek a gyógyhatású kék csodatortát kellene megtalálniuk, és elhozniuk. Az út veszélyes és kalandokkal teli, át kell jutni a Döhék földjén, meg kell menteni Drakulinát, a hétfülű sárkányt az elfuserált zsenik kornyikálásától, a Kámpicsokat pedig Sanda Kán uralma alól kell felszabadítani.

Az előadásokra jegyeket a színház pénztáránál lehet váltani keddtől péntekig 9-17 óra között, valamint egy órával az előadások előtt. Online jegyvásárlásra is van lehetőség a www.szigligeti.ro honlapon a Játékrend menüpontban a megfelelő előadás melletti Jegyrendelés gombra kattintva.

kekcsodatorta

A vendégelőadások időpontjai:

CHIOGGIAI CSETEPATÉ

április 22., vasárnap 17:00 - Gróf László-bérlet

április 23., hétfő 19:00 - Bérleten kívül

április 24., kedd 19:00 - Ady Endre-bérlet

április 25., szerda 19:00 - Juhász Gyula/Partium-bérlet

 

A KÉK CSODATORTA

április 24., kedd 10:00 - Bérleten kívül

április 26., csütörtök 10:00 - Bérleten kívül

április 26., csütörtök 13:00 - Tabéry Géza-bérlet

süti beállítások módosítása