"Fáj a szívem a színházért" - Távozik a miskolci zeneigazgató

Átalakul a Miskolci Nemzeti Színház, nonprofit gazdasági társaságként működik tovább. Az új vezetés pedig nem tart mindenkire igényt. A távozók közül Váradi Katalin zeneigazgatót kérdezte a boon.hu. Helyére Silló Sándor érkezik.

varadi

A boon.hu cikkéből:

“A kezembe adtak egy papírt, amelyen minden indoklás nélkül annyi állt, hogy a következő szezonban nem szándékozunk önnel dolgozni, kérjük ezt tudomásul venni. Én ezt aláírtam. Később, az újságban elolvastam az új igazgató nyilatkozatát: együtt pályázott valakivel, aki a zenei vezető lesz az ő irányítása alatt, és két dudás nem fér meg egy csárdában. Ezt is tudomásul vettem. Számítottam is rá, mert amikor még az igazgatóválasztás előtt engem felhívott a másik pályázó (Koltay Gábor – a szerk.), és megkérdezte: milyen erőben vagyok, vállalnám-e, hogy tovább dolgozok vele, azt mondtam, szívesen. (..) Azt mondta az új igazgató, ő nem zenész, a következő zenei vezető döntött így. Azt válaszoltam, ez nagyon szép, meg nagyon jó, én viszont tudok indoklást mondani, mert nyolcadik éve dolgozom Miskolcon, hatodik éve zeneigazgatóként, és nagyon büszke vagyok arra, amit csináltam. (...)  Azt mondom: a Miskolci Nemzeti Színházban igenis van egy kiváló társulat. Nagyon sajnálom, mert az az érzésem, ez meg fog szűnni” – fogalmazott Váradi Katalin, aki határozatlan idejű szerződéssel kötődik a színházhoz.

Bujdos Attila interjújában arról is beszélt, hogy hatalmasat fejlődött a zenekar és hogy arra is adott, hogy a frissen diplomázók valamilyen formában oda kerüljenek.

“A zenekarocskámat. Nagyon értékes muzsikusoknak tartottam őket. Úgy gondoltam magamra itt, mintha mindenki anyukája, vagy inkább nagymamája lennék. Nagyon szerettem itt lenni, és nagyon fáj a szívem a színházért” – árulta el Váradi Katalin.

Forrás: boon.hu

süti beállítások módosítása