Leveszik a műsorról A király beszéde című színdarabot

Májusban leveszik A király beszéde című színművet a londoni West End műsoráról; a darab kevés bevételt hozott, a producerek szerint az volt a baj, hogy túl korán állították színpadra a művet a négy Oscar-díjat elnyert film után.

Az év elején még úgy gondolták, hogy a Colin Firth főszereplésével forgatott történelmi dráma és a színdarab debütálása között megfelelő idő telt el. "Nyilvánvalóan nem így történt" - fogalmaztak az előadás producerei pénteki közleményükben.

king David Seidler eredetileg színműnek szánta A király beszédét, ám először Tom Hooper rendezésében mégis film született belőle, ami hatalmas sikert aratott. A színdarab, amelyet március 27-én mutattak be a londoni Wyndham Színházban, kedvező kritikát kapott. A februári guilfordi Yvonne Arnaud színházban megrendezet ősbemutató ugyancsak zajos kritikai siker volt.
A szereposztásban olyan kitűnő színészek tűntek fel, mint a VI. György brit uralkodót alakító Charles Edwards vagy Jonathan Hyde, aki a király ausztrál beszédterapeutáját játszotta, és az Erzsébet királynőt alakító Emma Fielding. Az előadást Adrian Noble rendezte.
A producerek úgy fogalmaztak, hogy rendkívül büszkék a színvonalas előadásra, ami a közönség és a kritikusok körében is elismerést aratott.
Az utoljára május 12-én gördül föl a függöny A király beszéde című darab előadásán a Wyndham Színházban.

süti beállítások módosítása