Litkai Gergely: keveset alszom, kevés álmom van

Litkai Gergely 2012-ben jutott el arra a szintre, hogy a szabadidejét a családjával szeretné eltölteni a karrierépítés helyett. Erről és terveiről a Magyar Nemzetnek mesélt.

litkai

Arról, hogy lesz egy jogászból humorista Litkai elmondta, már jóval azelőtt foglalkozott humorral, mint a jogi karon végezett volna, nagyjából nyolcadikos lehetett, amikor elhatározta. A kérdésre, hogy az a fajta ember-e, aki nem nyugszik, míg meg nem éli az álmait úgy felel: “Vagy pedig felébredek. Mivel keveset alszom, így kevés álmom van, és sok időm jut a megvalósításukra, ennek következtében az álmaim közül sok mindent meg tudtam valósítani”.

“Talán amikor a színpadon nevettetek, vagy otthon, a gyerekkel játszom. Ott vagyok a leginkább önmagam. Egyébként ami ezeket a feladatokat összefogja, az gyakorlatilag a „projektmenedzseri” munka. Ilyen egy forgatókönyv összehozása, a Comedy Central felépítése, vagy ennek az új Dumaszínháznak a létrejötte, amelyben most beszélgetünk. Az embernek olyanba kell belekezdenie, amit kevesebben űznek, ahol nagyobb az érvényesülési lehetősége. Magyarországon van 60-70 aktív humorista, és jut rájuk nagyjából 10 szerkesztő. Alapvetően egyébként olyan vagyok, mint Thomas, a kis gőzmozdony: azt nézem, hogy lehetek a leginkább hasznos” – tette hozzá Litkai Geregely, aki nemrég úgy döntött, hogy otthagyja a Comedy Central főszerkesztői posztját. “Rengeteg munkám volt a Comedy-nél, amit el szerettem volna ott érni, elértem, amit ki akartam próbálni, kipróbáltam. Sokat utazhattam, rengeteg tapasztalatot gyűjthettem, és nagyszerű dolgokat csinálhattam. Most azonban eljutottam arra a szintre, hogy a szabadidőmet inkább a családommal, a barátaimmal szeretném eltölteni, így a karrierépítés helyett most már ők élveznek elsőbbséget. Sokkal jobb létrehozni valamit, mint valaminek a rabjává válni” – fejtette ki Litkai.

További terveiről szólva elárulta: “A Mikroszkóp Színpadon és a Thália Színházban szeretnénk egy modernebb, kísérletezőbb jellegű színpadi kabarét csinálni”.

A teljes interjút a Magyar Nemzet honlapján olvashatják.

süti beállítások módosítása