A kínai világfesztiválra megy a Vaskakas

A Vaskakas Bábszínház Metamorfózis című előadása, melyet a győri gyerekek Fehérvarázs címmel láthattak, meghívást kapott az UNIMA Nemzetközi Bábművész Szövetség 21. világfesztiváljára, melyet a kínai Csengduban rendeznek. Magyarországot és természetesen Győrt is képviselik e nagyszabású eseményen a Vaskakas művészei.

A társulat többszörös fesztiváldíjas előadását itthon, a Vaskakasban április 29-én játssza, a szokásos, 11 órakor kezdődő vasárnapi Matiné keretében, melyre várja a győri gyerekeket, ugyanis szeretné elvinni Kínába a győrkőcök üdvözletét. Az előadás előtt a nézők ujjlenyomataiból készült hatalmas kakasmozaikot viszik el a világ összes bábosának s a kínai gyerekeknek. Azok közt a nézőgyerekek közt, akik részt vesznek az ujjlenyomat-kakas elkészítésében, egy olyan ajándékot sorsolnak ki, melyet Kínából hoznak.a bábosok.

vaskakas_-_metamorphosis_-_hun_1Fotók: H. Baranyai Edina

Gyerekek Hónapja a Vaskakasban!

A gyereknap megünneplésének szokása Törökországból ered, Magyarországon 1931 óta ünneplik, 1950-től kezdve május utolsó vasárnapján. A Vaskakas Bábszínház 2012-ben az egész májust a gyerekeknek szenteli: 2012 májusa ugyanis a győri bábszínházban a Gyerekek Hónapja! Az év legszebb hónapjában minden hétvégi előadásra – így a szombat délelőtti Aprók Színházára, a szombat délutáni Esti Mesére és a vasárnap délelőtti Matinéra – egyaránt féláron váltható jegy minden gyerek számára.

csizmas_kandur

Május 26-án a Megyeház térre várnak minden felnőttet és gyermeket, hogy együtt ünnepeljenek a Vaskakassal a bábszínház 20. születésnapja alkalmából. Húsz égig érő lajtorján húsz év emléke között játékokkal, előadásokkal, óriási szülinapi tortákkal, gyerekpezsgővel, tánccal ünnepelnek majd. A Gyerekek Hónapját a május 27-i Gyereknapi Matiné keretében A Csizmás Kandúr című előadás zárja, amelyre a belépés minden gyerek számára ingyenes.

süti beállítások módosítása