Táncos villámcsődület a Duna-korzón

 

Rendhagyó élményben lehet része annak, aki április 29-én, vasárnap délután 15 órakor a pesti Duna-korzón sétál. A folyópartot táncosok veszik birtokba, hogy egy látványos flashmob akcióval ünnepeljék meg a Tánc Világnapját és népszerűsítsék a Dunát. A zenét egy speciális, zöld energiát termelő bringa szolgáltatja a villámcsődülethez.

Különleges táncprodukció helyszíne lesz a pesti Duna-korzó április 29-én, vasárnap délután 3 órakor. A Danube Flow - Hív a Duna! és a Budapest Tánciskola Szzzevasssz! Tavasssz! programsorozata keretében a Wild Buffalo LC nevű tánc csapat flashmob akciót rendez a Duna-korzón, a Mariott Hotel előtt az úgynevezett linedance stílusban. A linedance sortáncot jelent, amit elsősorban country zenére adnak elő. A gyanútlan járókelők közül előbukkanó táncosok a Dunával párhuzamosan, egyetlen hosszú sorba rendeződve adják majd elő a koreográfiákat. A produkció végén pedig szétszélednek, mintha mi sem történt volna, hiszen ez a flashmob, vagyis a villámcsődület lényege.

A vasárnapi esemény több szempontból is különleges. Az egyik az időpont, hiszen április 29-én van a Tánc Világnapja, amit idén városszerte hasonló meglepetésekkel ünnepelnek a profi és műkedvelő táncosok. A másik különlegesség a helyszín, a híres Duna-korzó, amit azért választott a Wild Buffalo, hogy ezzel is népszerűsítse Budapestet és a várost kettészelő csodálatos folyót, a Dunát. A harmadik különlegesség pedig a zenét szolgáltató speciális kerékpár, az E-Wheel. A bringa bemutatja, hogy egy átlagos ember mennyi energia megtermelésére képes, és azt hogyan lehet hatékonyan felhasználni például hangosításra, laptop vagy telefon feltöltésére, esetleg világításra.

tancosok

A Danube Flow - Hív a Duna! című programsorozat célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. A budapestiek nehezen tudják megközelíteni a folyópartot, ezért sok szempontból elvesztették az élő kapcsolatot a Dunával. A vállalati-civil együttműködésben megvalósuló projekt tavasztól őszig élményeket kíván adni az embereknek, hogy legyen miért újra a Duna-partra menniük. Az ötletgazdák ezért szeptember 30-ig kulturális, sport, ismeretterjesztő és családi szabadidős programokat szerveznek. A Danube Flow - Hív a Duna! kezdeményezés március 21-én, a Víz Világnapja előestéjén közösségi fényfestéssel indult a budapesti Szabadság-híd lábánál, majd rá egy hétre filmvetítésen mutatták be a Római-part történetét. A következő program a Gyilkosság a Duna-parton című interaktív, utcai krimi-játék volt, azt pedig a Föld napján a II. Nemzeti Kacsakődobó Bajnokság és Piknik követte. A programsorozat újabb állomása a vasárnapi táncos villámcsődület a Duna-korzón.

süti beállítások módosítása