Csak részlegesen nyithat meg a Budapest Park

Részlegesen nyithat csak meg csütörtökön a Budapest Park, a Rákóczi-híd mellett felépült új kulturális helyszínen egyelőre nem lehet nagyrendezvényeket tartani.

A Budapest Park csütörtök délután azt közölte az MTI-vel, hogy a helyszín ugyan minden szükséges hatósági engedéllyel rendelkezik, a IX. kerületi jegyző ellenjegyzésének hiányában nem tarthatnak nagyrendezvényeket.
 Mint hangsúlyozták, Nagy Hajnalka jegyző annak ellenére nem adta ki a zenés-táncos rendezvények tartására vonatkozó engedélyt, hogy a kiadás feltételei, a szükséges szakhatósági engedélyek rendelkezésre álltak, a már március 23-án kérelmezett engedély kiadásának határideje pedig április 27-én lejárt.
 A jegyzői engedély hiányában ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a Budapest Park nagyszínpadának hazai és nemzetközi koncertjeit egyelőre lemondják, csupán két kis helyszínt, a zártkörű Hoppá klubot és a Pop-Art Electronicot nyitják meg legfeljebb ezer fős közönség számára; a beengedés érkezési sorrendben zajlik majd.
  

park

A szervezők csütörtök este azt közölték az MTI-vel, hogy a már Budapesten tartózkodó Richard Dorfmeister, aki a nyitó koncertet adta volna a Park nagyszínpadán, vállalta egy klubhelyszínen a fellépést. Az osztrák dj-t a Pop-Art Electronic elnevezésű helyen láthatják a nézők.
   A főváros tulajdonában lévő, a Soroksári út közlekedési csomópontjában, a Rákóczi híd mellett hetek óta épülő, szállítmányozási konténerekből kialakított, látványos modulrendszerű építmény- és parkegyüttes tulajdonosai emlékeztetettek: a szerdai hangpróba és a környezet zajmérése is sikeres volt, minden eredmény a határérték alatt volt.
  Mint a szervezők közölték, csütörtökön személyesen keresték meg Bácskai János polgármestert, aki támogatásáról biztosította őket, ugyanakkor jelezte: nincs ráhatása az engedély kiadására.
  

A nyitó hétvége nagyszínpadi koncertjeire megvásárolt jegyek a kisebb helyszínekre is érvényesek vagy a Budapest Park jegypénztárában 15 napon belül visszaválthatók, illetve bármely későbbre tervezett koncertre felhasználhatók lesznek.
  

Mint Halász Péter programszervező korábban elmondta, terveik szerint az öt rendezvényhelyszín sokszínű zenei programjában elektronikus, tánc-, retró- és underground produkciók egyaránt szerepelnek és a közönséget alternatív színházi és táncszínházi előadások, művészeti vásárok és családi rendezvények, civil programok is várják majd. A Park Ferencváros Kulturális Életéért kezdeményezés keretében ferencvárosi közösségekkel, intézményekkel és alkotócsoportokkal is együttműködést terveznek.

 

süti beállítások módosítása