Megnyílt a 101 éves Margitszigeti Víztorony!

Május 2-án az ország első Visual Art kiállításával újra megnyílik a 101 éves Margitszigeti Víztorony – kilátó és kiállítás egyben. Bán Teodóra ötlete alapján a Szabad Tér Színház kivitelezésében és üzemeltetésében működő új kulturális- és látvány-attrakció október végéig naponta várja a látogatókat.

teodoratarlos

Az ország legnagyobb és legöregebb műemlék víztornya a Margitsziget lombjai fölé emelkedő teraszáról 360 fokos körpanorámával mutatja meg Budapestet. Az új látványossággal szolgáló Víztorony a Margitszigeti Szabadtéri Színpad udvarán áll.

A Víztorony belső terében május 2-án Visual Art kiállítás nyílik: 35 programozott projektor 4 különböző témában vetít nonstop képeket.  A közel egyórás kiállítási program során a látogatók Kovács Ferenc animált képeit követően Budapest legszebb épületeit láthatják, valamint a Víztorony és a Margitsziget épített és természeti örökségét Mervai Márk fotóművész munkáin, majd Jankovics Marcell Ének a csodaszarvasról és Az ember tragédiája című animációs filmjeit képekben.
margitszigetiviztorony

A Víztorony udvarában egész nyáron át, minden szombaton koncertekkel várják a jazz-rajongókat, Budai László Tango Time & Milonga estjeivel pedig a tánc szerelmeseit.
A 2012-es szezon Jazzy Tower fellépői többek között: a Váczi Eszter Quartet, az EK Avenue, a Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint Duó, a Cornelio Tutu Band, Tóth Vera és a tavaly már nagy sikert aratott Garami Funky Staff és a Group’n’Swing.

süti beállítások módosítása