Műhelymunkára hív a Káva

A Káva Kulturális Műhely meghirdeti a második Résztvevő Színháza műhelymunkát, melyre 2012. július 9. és 13. között kerül sor a MU Színházban. A Káva közleménye.

Káva Kulturális Műhely 1994-ben kezdte munkáját, 1997 őszétől vált teljesen önállóvá. Társulatunk Budapest első és Magyarország legnagyobb színházi nevelési társulata, magas szakmai színvonalon, elismerten működő, hazai és nemzetközi programokat bonyolító professzionális drámapedagógiai és színházi műhely. Munkatársaink Magyarország legtapasztaltabb szakemberei közé tartoznak a dráma, a színházi nevelés és a civil menedzsment területén.

A Káva Kulturális Műhely meghirdeti a második Résztvevő Színháza műhelymunkát.
A műhelymunka időpontja: 2012. július 9-13. / 9.30 - 17.00/
A műhelymunka helyszíne: MU Színház (1117 Budapest, Kőrösy J. utca 17.)
A műhelymunka munkanyelve: magyar
A műhelymunka vezetője: Romankovics Edit
A műhelymunka során a következő kérdést vizsgáljuk meg mélyebben: mit jelent(het) a néző érdemi bevonása?
A műhelymunka célcsoportja: a magyar nyelvű független színházi területen dolgozó / alkotó szakemberek (színészek, dramaturgok, drámapedagógusok, rendezők, táncosok)
A műhelymunka témája: a Káva Kulturális Műhely munkamódszerének, alkalmazott színházi és drámapedagógiai elméletének, gyakorlati elemeinek megismertetése, az alkalmazott elemekről való közös gondolkodás. Mit jelent(het) a gyakorlatban a néző érdemi bevonása?
A műhelymunkán való részvétel feltételei:
- hiánytalanul kitöltött adatlap (az adatlap letölthető a www.kavaszinhaz.hu főoldaláról),
- minimum 1 éves szakmai gyakorlat a színház és/vagy a drámapedagógia bármely területén.
A műhelymunka díja: 40.000 Ft / fő
A műhelymunka díja nem tartalmazza az étkezést és a szállás költségeit (ezeket a képzés résztvevőinek egyénileg kell megoldaniuk).
1 fő számára lehetőség nyílik a térítésmentes részvételre, erre pályázni ugyancsak az adatlap kitöltésével lehet.
Jelentkezési határidő: a hiánytalanul kitöltött adatlapot 2012. június 20-ig kell elküldeni a takacs.gabor@kavaszinhaz.hu címre. (A műhelymunka díját csak a résztvevői névsor véglegesítése után, külön értesítés alapján kell befizetni.)
A műhelymunka létszáma: min. 10, max. 20 fő
A műhelymunka nem akkreditált képzés, elvégzéséről oklevelet kapnak a résztvevők.
A műhelymunka a MU Színház támogatásával, a résztvevők és a Káva Kulturális Műhely hozzájárulásával valósul meg.

fejlec

A résztvevők szemével a műhelymunkáról:

"A Résztvevő Színháza társadalmi fórum, közösségi tér, ahol létrejöhet a résztvevők közötti kommunikáció és interakció, a közös gondolkodás és jelentésteremtés. A workshop maga is ilyen fórumként működött, ahol négy napon át az együtt gondolkodás és az interakciós játékok segítségével, azaz a Résztvevő Színházának gyakorlásával a színházról és a színházi nevelésről alkotott fogalmaim,- konvencionális jelentéstartalmaikat feszegetve, és a bennük rejlő, kihasználatlan lehetőségeket felszabadítva,- új jelentésekkel gazdagodtak."
Pass Andrea (KOMA Társulat), 2011

"Azon az "újításon" már túl vagyunk, hogy a színház kijön az épületből. Bárhol lehet színházat csinálni, ez már nem kihívás. Egy lépéssel talán beljebb vagyunk. Amit még nem sikerült meglépni, és amivel ti is kísérleteztek, az a további határok elmosása. A határok a játszó és a befogadó között, ahogy mindenki játszóvá és befogadóvá válik. A határok a valóság és a fikció között, olyan módon, hogy mindenki együtt lép be a fikcióba, vagyis nem egy felépített fikciót néz kívülről, a valóságból.
Egy ilyen színháznak már lehet társadalmi szerepe. Így már értelmezhető számomra a "társadalmi felelősségvállalás" kifejezés. Megkeresni azokat a problémákat, amik mélyen és masszívan jelen vannak társadalmunkban, amik mérgezik azt. És ezekről közösen gondolkozni, közösen játszani. Ehhez viszont felnőtt és érett emberekre van szükség. Nem korilag, hanem a felelősség szempontjából, amivel az ember belemegy egy ilyen játékba."
Róbert Júlia (Szputnyik, MU), 2011

süti beállítások módosítása