Találkozzon pénteken Mácsai Pállal!

Pénteken ismét jön a Színház.hu Filmklub, melynek keretében Fáy Miklóssal, Pogány Judittal és Mácsai Pállal találkozhatnak! Ne hagyják ki!

szinhaz.hu_filmklub_logo

A Filmklubról:

A filmklub ötlete azon a felfedezésen alapul, miszerint bizonyos színházi darabok összekapcsolhatók egyes mozifilmekkel, hiszen nagyon hasonló témát járnak körül. Kiválasztottunk néhány “összeillő” alkotást, meghívtuk az általuk felvetett problémák szakértőit, illetve az előadások alkotóit, no meg Fáy Miklós kritikust (és a 2010-es POSZT válogatása óta mondhatni hivatásos színháznézőt) beszélgetni. Ez alkalommal Önöket invitáljuk, látogassanak el rendhagyó filmklubunkra, melynek következő állomásán Mácsai Pállal, Pogány Judittal és Dr. Blaskovics Erzsébet gerontológussal találkozhatnak.

Aki eljön, kedvezménnyel megy színházba:

Az, aki egyszerre vált jegyet az előadásra és a filmklubra, mindkettő árából kedvezményt kap. (A Filmklubért 20 százalékkal kevesebbet fizet, a Nemzetiben pedig 40, a Bárkában 10, a Belvárosi Színházban és az Örkény Színházban 25 százalékkal olcsóbban jut jegyhez.)

A Filmklub vetítéseire teljes árú jegyet 1500 Ft-ért, kedvezményes jegyet 1200 Ft-ért lehet váltani.

A részletekről az Odeon-Lloyd moziban és a résztvevő színházakban érdeklődhet.

fay

Fáy Miklós moderátor a pénteki alkalomról:

Mi lesz a pénteki téma?

Fáy Miklós: Holnap az öregség lesz a témánk, illetve a Macskajáték és az O'horten című film. 

Hogy készülsz a találkozóra?

Fáy Miklós: Megnézem a darabot és a filmet, és kétségbeesetten gondolkodom azon, hogy mi járhatott a szerkesztők eszében, amikor a kettőt egy beszélgetésbe szorították. Általában nem jutok semmire, de annyi baj legyen, épp erre való a beszélgetés! Időnként küzdök azzal, hogy ne szégyelljek kérdezni. De nem baj, ha kiderül, hogy egy szót sem értettem a filmből vagy a darabból. Ez egyébként úgyis kiderül, fölösleges volna leplezni. 

Ettől függetlenül jól sikerült az eddigi két alkalom. Először a Tökéletes másolat című filmet nem értettem, a második alkalommal pedig A niebelung lakópark filmváltozatát. De a közönség mindig kedves volt és nem nevetett ki, sőt, segített is. Lehet, hogy most úgy tűnik, mintha szellemeskednék, de egyáltalán nem.

Kiderültek-e számodra új információk a vendégekről, művekről?

Fáy Miklós: Például kiderült, hogy Fullajtár Andrea nagy véleménnyel van Juliette Binoche-ról, amit viszont egyáltalán nem értek, mert szerintem Binoche egy kényszeresen mosolygó asszonyság, aki folyamatosan ellenállhatatlannak érzi magát. De ez körülbelül mindegy... Van egy nagyon önző elképzelésem az egészről: ha a végén azt érzem, hogy okosabban megyek haza, mint ahogy érkeztem, akkor megérte. És eddig megérte.

_mg_7321_std

3. MÁJUS 4. ÖREG EMBER NEM VÉN EMBER? - Élet időskorban

- színdarab: Macskajáték / Örkény Színház

- film: O' Horten

- vendégek: Mácsai Pál, Dr. Blaskovics Erzsébet (gerontológus)

GYERTEK!

süti beállítások módosítása