Szabadtéri Passió készül Kecskeméten

Hagyományteremtő szándékkal mutatják be június 8-án és 9-én Kecskeméten, az arborétum területén az Újvilág passiót; az előadás fővédnöke Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. 

A kecskeméti Katona József Színház június 8-án mutatja be nagyszabású szabadtéri produkcióját ismert helyi színészekkel, statisztákkal és a Kecskemét Táncegyüttes táncosaival, Cseke Péter rendezésében. Az Újvilág Passiót a kecskeméti Arborétumban láthatja a nagyközönség.

177437_passio-arboretumforrás: baon.hu

Az előadás alkotóinak gerincét a Kecskeméti Katona József Színház művészei képezik. A darab készítői nemcsak a megközelítés újszerűségével, hanem a látvány-zene-koreográfia egységével is mai magyar produkció megvalósítására törekszenek - mondta el Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, aki Kocsis L. Mihállyal közösen írta a passió szövegkönyvét.
A koreográfiát Lukács László a Kecskemét Táncegyüttes vezetője, koreográfusa készíti, és az előadásban a táncegyüttes táncosai mellett, kecskeméti lakosok is statisztaszerepet vállaltak. Az előadás zenei anyagát Kövi Szabolcs zeneszerző alkotta. 
Cseke Péter a darabot beharangozó csütörtöki tájékoztatón hangsúlyozta, hogy a helyszín a Kecskeméti Arborétum lesz, amelynek vonzerejét növeli, hogy területén áll az 1718-ban épült műemlék Mária-kápolna oromzatos homlokzattal, azon fa huszártoronnyal, félköríves záródású kapukerettel. A búcsújáró hely jelentős egyházi hagyományokkal rendelkezik, a kápolna szomszédságában csodálatos természeti környezetben van a játéktér, ami a tervek szerint minden évben helyszíne lesz a passiónak - fűzte hozzá a direktor.
Cseke Péter a szövegkönyvről elmondta: elsősorban az Evangéliumra támaszkodik, ugyanakkor kevésbé ismert irodalmi alapanyagokat is felhasználtak, hogy a mindenki által közismert történetet új köntösbe bújtathassák. A passiót mintegy száz perc zene festi alá.

süti beállítások módosítása