Méhes László lett a Komáromi Jókai Színház új főrendezője

Méhes László vendégrendező státusza megváltozik: Tóth Tibor igazgató június 1-jei hatállyal a Komáromi Jókai Színház főrendezőjévé nevezte ki.

Méhes László immár harmadik alkalommal rendez a Komáromi Jókai Színházban. A nagy sikerű Primadonnák után A régi nyár című kisoperettet vitte színre, s most épp Gogol A revizor című komédiájának próbái zajlanak a komáromi teátrumban. Mindhárom alkalommal nagyon jó hangulatú próbafolyamatban vett részt a társulat, s ráadásul a közönség tetszését is elnyerték az említett előadások.

MehesFotó: Görözdi Szilárd

„Az ünnepi évadban sokkal nagyobb feladatok várnak a Komáromi Jókai Színházra, mint egy átlagos évadban. Ezért is volt számomra fontos, hogy a munkatársak körét bővítsük. – mondta Tóth Tibor, a színház igazgatója. - A főrendező úrnak elsősorban a próbafolyamatok előkészítése és az alkotói stábbal való kommunikáció, együttműködés lesz a feladata, de természetesen egyéb művészi feladatokból is szeretném, ha részt vállalna. Méhes László színházi szemléletmódja nagyon sok mindenben hasonlít az én látásmódomhoz, s azt gondolom, nemcsak velem találta meg a közös hangot, hanem a társulat színészeivel is remekül együttműködik. A közös színházi nyelv jó kiindulási alap a jövőre nézve…” - tette hozzá a direktor.

 

Méhes László 1961-ben született Enyingen. 1983-ban végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, 1981-től a Vígszínház tagja. Színházi-, film- és tévészerepei mellett rendezőként is ismert. 2010. július 1-jétől a József Attila Színház igazgatója, ahonnan tavaly márciusban viharos körülmények között távozott.

süti beállítások módosítása