Magyar évadot hirdetett a Petőfi Színház

Magyar évadot hirdetett a 2012/13-as szezonra - egyetlen kakukktojással, Lionel Bart Oliver! című musicaljével - a veszprémi Petőfi Színház, amelynek terveit hétfőn ismertette a teátrum vezetése.

A magyar évaddal a teátrum régi hagyományai előtt tisztelegnek, hiszen volt olyan évad, amikor tíz magyar darabot is repertoárra tűztek - mondta Oberfrank Pál színházigazgató. A bemutatók között egyetlen kakukktojás van az évadban, Lionel Bart Oliver! című musicalje, amelynek műsorra tűzését az indokolta, hogy a gyerekeket is becsábítsák a színházba, illetve, hogy a teátrum gyerekszínészeinek lehetőséget adjanak arra, hogy Eperjes Károllyal egy színpadon játszhassanak.

Bejelentéseket tettek, magyar évadot hirdettek
Oberfrank Pál bejelentette: Eperjes Károly, a színház művészeti tanácsadója szerződött színészként is erősíti majd a színházat. 
Eperjes Károly elmondta, hogy a Twist Olivérből készült musicalt azért is tűzték repertoárra, mert idén ünnepli a világ szerzője, Charles Dickens születésének 200. évfordulóját. A művészeti tanácsadó beszámolt arról is, hogy Gere Dénes Ákos távozik a társulatból, mivel két szerepet kapott a Vígszínházban. Barátságban váltak el, bármikor visszavárják - húzta alá.

evad Pataki András, a színház operatív igazgatója hangsúlyozta: minden korosztálynak szóló, remek évadot állítottak össze.  Újdonság, hogy a bérleteseknek "átjárhatóságot" biztosítanak a nagyszínház és a játékszín között, s többféle variációban kínálják a bérleteket, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt.
Az operatív igazgató kiemelte: nem emeltek jegy- és bérletárat.
A Petőfi Színház 2012/2013-as évadja Kisfaludy Károly Csalódások című vígjátékával indul, Valló Péter rendezésében. Az Oliver!-t Nagy Viktor rendezi. Szakonyi Károly Adáshiba című komédiáját Tordy Géza állítja színpadra, Heltai Jenő vígjátékát, A tündérlaki lányokat Guelmino Sándor rendezi, míg Kálmán Imre Montmartre-i ibolyáját Kéry Kitty. Plusz egy előadásként szerepel a Petőfi bemutató bérletben Woody Allen Játszd újra, Sam! című vígjátéka, Valló Péter rendezésében. 
A gyermekelőadások között Csukás István Mirr Murr, a kandúr, Németh Ervin Székely betlehemes című zenés mesejátékát, valamint a Rézerdő lakói című zenés játékot láthatja a közönség.A Latinovits-Bujtor Játékszínben Euripidész Iphigenia Auliszban című tragédiájával kezdődik az évad, Szinetár Miklós rendezésében. Láthatunk abszurd komédiát Fernando Arrabaltól (Tábori Piknik), drámát Örkénytől (Sötét galamb) és Székely Jánostól (Hugenották), színpadi játékot Ingmar Bergmantól (Jelenetek egy házasságból), valamint Csokonai Dorottya című vígeposzát.
Az ifjúsági bérletben a Forrás Színház mutatja be a Kövek című zenés tan-játékot, valamint a Teleszterion Színházi Műhely az Emlékek őre című színpadi játékot. Vendégelőadásként szerepel a Vígszínház Sylvia, az Orlai Produkció Kramer kontra Kramer, valamint az Experidance Tánctársulat Esszencia című előadása.

Oberfrank Pál értékelt
A most záruló szezonról Oberfrank Pál elmondta: sikeres évadot zár a színház, bár a pontos számok még nem ismertek.
Az MTI érdeklődésére Eperjes Károly azt mondta: jobban van. Egy hétig volt kórházban, édesanyja temetésére kijött és azóta folyamatosan játssza az előadásait. Mint megjegyezte, meglepte, hogy mennyien aggódtak érte, de az érdeklődést nem tartotta túlzottnak. "Jól esett. Ez azt jelenti, hogy nem vagyok közömbös az embereknek. Ez nem olyan nagy baj" - zárta le a témát nevetve.

kep

Köszöntötték az első bérletvásárlót

Alaposan meglepték a balatonfűzfői Csörnyei Zoltánnét, aki tegnapelőtt este a Chioggiai csetepaté című előadásuk szünetében váltotta meg a következő évadra a bérletét. Az előadásban szereplő Oberfrank Pál igazgató és Eperjes Károly művészeti tanácsadó a színészbüfében köszönetként jelmezben dedikálta számára a biztos, állandó helyet jelentő kis kártyát

Csörnyei Zoltánné nagyon örült a meglepetésnek, mint mondta, rendszeresen látogatja az előadásokat, több éve bérletes nézője a színháznak és nagyon jónak ítélte meg az idei évadot. Kimondottan tetszettek neki a Marica grófnő, az Értelem és érzelem, valamint a Kabaré című előadások és hozzájuk kapcsolható remek színészi teljesítmények. A Chioggiai csetepaté első felvonásáról ugyancsak elismerően szólt, szerinte a második rész még jobb lesz. Összességében úgy érzi, ez az évada is kimagaslóan sikerült a veszprémi színháznak, bízik abban, hogy jövőre is hasonló színvonalú produkciókat láthat. Ezért sietett időben megváltani a bérletét.

süti beállítások módosítása