Négy fesztiválra kapott meghívást a Figura

A Figura Stúdió Színház mozgás- és táncszínházi előadásai két belföldi és két magyarországi fesztiválon vesznek részt ebben a hónapban.

A tavalyi évhez hasonlóan a Figura Stúdió Színház újra meghívást kapott az Udvarhely Táncműhely által szervezett Tánc Tavasza elnevezésű fesztiválra. Ez alkalomból a székelyudvarhelyi közönség május 9-én két alkalommal, 17.00 és 21.00 órától tekintheti meg Goda Gábor rendezésében az Arany-légy című előadást.

Szintén ez a produkció szerepel a budapesti Thália Színház által szervezett Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén. A fesztiválon nyolc határon túli színház mutatkozik be, a előadások az elmúlt időszakban létrejött legjelentősebb határon túli színházi produkciók, melyek szakmai és művészeti minősége elismert. Az Arany-légy május 13-án, este 19.30-tól tekinthető meg a Thália Színház Arizona Stúdiójában.

Arany-legyArany-légy (forrás: Figura Stúdió Színház)

A sor az aradi Underground Fesztivállal folytatódik, melyre a Figura Stúdió Színház Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról című előadása hivatalos. Bozsik Yvette rendezésében Peter Handke darabja a tavalyi évad egyik legsikeresebb produkciója volt, számos helyen bemutatásra került úgy belföldön, mint Magyarországon. Az aradi fellépésre május 20-án kerül sor.

A Tánc Fesztiválja Veszprémben a magyar tánc- és mozgásművészeti élet legjobbjainak országos seregszemléje. A meghívás értékét emeli, hogy Figura társulata az egyetlen romániai fellépő és az egyetlen, amely hivatalosan nem tánc- és mozgászínházként működik, ennek ellenére színvonalas produkciókat hoz létre ebben a műfajban. A veszprémi fesztivál versenyprogramjában az Arany-légy szerepel, mely május 24-én tekinthető meg, 19.30-tól.

süti beállítások módosítása