A járókelőknek énekeltek Jekyll és Hydeék

Perceken belül nyár lesz és fesztiválhangulat, ezért a Reök-palota helyett az utcán mutatjuk be a Szegedi Szabadtéri Játékok idei nyitó produkciójának, a Jekyll és Hyde című horrormusicalnek a díszletterveit - ajánlotta kedden a sajtó és a járókelők figyelmébe Kentaur munkáit Bátyai Edina fesztiváligazgató a szegedi Klauzál téren.

A Győri Nemzeti Színházzal koprodukcióban készülő, nagyszabású, látványos előadással július 6-án indul a Dóm téri fesztivál. A három estén látható horrormusicalt Molnár László állítja színpadra, és egyben ő alakítja a kettős címszerepet is. A közönség a plakátkiállítással betekintést nyerhet a produkció megszületésének folyamatába.

 
Jekyll és Hyde olvasópróba


- Molnár László száznál is több előadást megélt Jekyll és Hyde-produkciója teljesen új köntösben jelenik meg a nyáron ezzel a díszlettel. A rendező azt kérte tőlem: modern szellemiségű színpadképet tervezzek. Próbáltam valami olyasmit kitalálni, ami nemcsak variábilis tér és így szórakoztató, látványos előadás tud lenni, hanem lehetőséget teremt arra is, hogy a fantasztikus dalokkal és az izgalmas sztorival nagyon emocionális produkció jöhessen létre.

Kentaur lenyűgöző Jekyll- és Hyde díszletterveit mutatja be az a plakátkiállítás, amely május 8-tól a szegedi Klauzál teret színesíti.

 

A díszlet szimbolikusan igyekszik megmutatni a címszereplő kettős énjét, megjeleníteni a vívódását is. Nem egy klasszikus, ábrázoló operettdíszlet készül, hanem egy innovatív, modern színpadkép, amely különleges vetítéstechnikával intenzív látványt nyújt majd - fogalmazott Kentaur a tárlat megnyitóján, ahol zárásként a produkció két sztárja, a Lucy szerepét alakító Janza Kata és az Emmát megformáló Tunyogi Bernadett elénekelt a járókelőknek egy duettet musicalből.

jekyllJanza Kata, Molnár László, Tunyogi Bernadett (forrás: vivalamusical.hu)

 

42 millió a Szegedi Szabadtérinek
Magyarország 8 szabadtéri színháza összesen 218,5 millió forint pályázati támogatást kap 2012-re - erről még lemondása előtt Réthelyi Miklós volt nemzeti erőforrás miniszter döntött a múlt héten. A színházak a pénzt művészeti programjuk megvalósítására, új produkciók létrehozására, valamint működéssel kapcsolatos költségeik fedezésére használhatják fel. A legtöbb támogatást - 57 illetve 55 millió forintot - a Gyulai Várszínház és a Kisvárdai Várszínház kapta. A harmadik legmagasabb összeg - 42 millió forint - a Szegedi Szabadtéri Játékoknak jutott. A Szabad Tér Színház 28 millió, a Kőszegi Várszínház 15 millió, a Szentendrei Teátrum 10,5 millió, az Agria Játékok 6 millió, a Balatonföldvári Szabadtéri Színház 5 millió forint támogatásban részesült.

Jegyvásárlás ITT >>>

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok, Színház.hu, Délmagyar

süti beállítások módosítása