Rendkívüli támogatást kap a Magyar Fesztivál Balett

Huszonöt millió forint egyszeri támogatást kap a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a Markó Iván által vezetett Magyar Fesztivál Balett a kormány döntése értelmében.

fesztivalbalett

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent határozat szerint az együttes a fennmaradásához és a vállalt produkciók színpadra állítási kötelezettségeinek teljesítéséhez kapja a 25 millió forintos támogatást. 
Az összeg folyósításáért a nemzetgazdasági miniszter felel. A pénz 2012. december 15-ig költhető el, a fel nem használt részt visszafizetési kötelezettség terheli. 
A 2008-ban Prima Primissima díjjal elismert Markó Iván 1996 óta a Magyar Fesztivál Balett alapító-vezetője. A Kossuth-díjastáncművész, koreográfus, a Győri Balett megalapítója dolgozott a világ szinte valamennyi jelentős operaházában, számtalan emlékezetes alakítást nyújtott. Nevéhez legendás koreográfiák fűződnek: A csodálatos mandarin, Bolero, A kékszakállú két arca vagy a József és testvérei. 1985-től több éven át koreografált a Bayreuthi Ünnepi Játékokon.

süti beállítások módosítása