Székhelyi-ügy: Az egri Fidesz a felelősök visszahívását kéri

A Fidesz egri szervezete arra kéri a város vezetését, hogy mindazokat, akik a Székhelyi-ügyben nyilvánosságra került hangfelvétel tanúbizonysága szerint méltatlanná váltak betöltött tisztségükre, haladéktalanul hívják vissza megbízatásukból - tartalmazza a pártszervezet elnökségének az MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye.

A Martonné Adler Ildikó városi elnök által szignált kommünikében az olvasható, hogy az egri Fidesz elnöksége megdöbbenéssel értesült a nyilvánosságra hozott hangfelvételek és jegyzőkönyvek mondatairól. Eger nem az a város, ahol ilyesmi elhangozhat, Eger nem az a hely, ahol az ilyen beszéd megtűrt lenne - áll a közleményben.
A stop.hu hétfőn hozta nyilvánosságra az említett a hangfelvételt, amely az egri önkormányzat kulturális bizottságának tavaly szeptember 21-i ülésén készült. A hírportál beszámolója szerint a bizottsági ülésen a városi fellépéseken nemkívánatos művészek nevét tartalmazó lista elkészítése is szóba került. Egyikük Székhelyi József színész, akit az ülésen "SZDSZ-es, büdös zsidónak" neveztek.

Cikkünk a témában:

  • Botrány Egerben: vizsgálat indul listaügyben

    Április 19-én jelent meg az első hír arról, hogy az egriugyek.hu a birtokába jutott hivatalos dokumentum alapján, hogy a hevesi megyeszékhely önkormányzata politikai hovatartozás alapján is dönt a kulturális rendezvények fellépőiről. Az önkormányzat ezt tagadta, viszont a hétfőn kiderült: Eger polgármestere mégis vizsgálatot kér a listaügyben. A történtek miatt lemondta egri látogatását Izrael budapesti nagykövete és a Mazsihisz szolidaritási akciót szervez.

süti beállítások módosítása