Karinthy Szalon indul a Hadik Kávéházban

A Karinthy család egykori törzshelyén, a Hadik Kávéházban kel életre a Karinthy Szalon, ahol a hazai színházi élet képviselői találkoznak, és beszélik meg egy jó kávé mellett a szakmát érintő kérdéseket, problémákat, örömöket, sikereket.

A sorozatról

Karinthy Szalon a Hadikban címmel indul színházi beszélgetés-sorozat, amelyen a magyarországi színházi élet képviselői találkozhatnak és beszélhetik meg a szakmát érintő kérdéseket, problémákat, sikereket.

hadik

A szervezők első alkalommal kedden 17 órakor várnak a Hadik Kávéházba mindenkit, akit érdekel a színház világa. Az első szalon témája a magánszínházak helyzete: arról szól a beszélgetés, hogyan lehet a művészetből pusztán a piacról megélni. A szalon vendége Orlai Tibor, az Orlai Produkció vezetője, Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Színház igazgatója és Karinthy Márton rendező, a Karinthy Színház igazgatója.

A Karinthy Szalon a Karinthy család egykori törzshelyén, a Hadik Kávéházban kel életre, ahol májusban három alkalommal várják azokat, akik bepillantást szeretnének nyerni a színházak működésébe. A kerekasztal-beszélgetések mindig egy-egy aktuális témával foglalkoznak, hol a vidéki színházak helyzetét hasonlítják össze a fővárosi teátrumokkal, hol a fiataloknak szóló beavató előadások műfaját elemzik, hol pedig a magánszínházak kerülnek a középpontba.
Második alkalommal május 21-én hétfőn délután várják az érdeklődőket; a szalon témáját a vidéki teátrumok adják. A beszélgetésen Oberfrank Pál színész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Cseke Péter színész-rendező, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója és Crespo Rodrigo, a tatabányai Jászai Mari Színház igazgatója vesz részt.Május 30-án szerdán a beavató színház lesz a szalon harmadik összejövetelének témája. Az esemény vendége lesz Végh Ildikó, a Katona József Színház drámapedagógusa, Gyevi-Bíró Eszter, a Karinthy Színház drámapedagógusa, valamint Kárpáti István, a Budaörsi Játékszín rendezője.
A Karinthy Szalon a Hadikban elnevezésű program az Újbuda Kulturális Városközpont című város rehabilitációs projekt keretén belül, az Új Széchenyi Terv, valamint az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A szalon mindenki számára ingyenesen látogatható.

hadik_kavehaz3s

Itt a részletes program:

2012. május 15. kedd, 17 óra

Magánszínházak

Vendégek: Orlai Tibor az Orlai Produkció producere,
Szabó Ágnes a Gózon Gyula Színház igazgatója,
valamint Karinthy Márton rendező, a Karinthy Színház igazgatója

2012. május 21. hétfő, 17 óra

Vidéki teátrumok

Vendégek: Oberfrank Pál színész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Cseke Péter színész-rendező, a Kecskeméti Katona József Színház igazgatója, valamint Crespo Rodrigo, a tatabányai Jászai Mari Színház igazgatója

2012. május 30. szerda, 17 óra

Beavató színház

Vendégek: Végh Ildikó, a Katona József Színház drámapedagógusa, Gyevi-Bíró Eszter, a Karinthy Színház drámapedagógusa, valamint Kárpáti István, a Budaörsi Játékszín rendezője

Helyszín: Hadik Kávéház (1111 Budapest, Bartók Béla út 36.)

süti beállítások módosítása