Csak külön szerződéssel szerepelhet a pécsi direktor színházában

Faramuci helyzet állt elő a Pécsi Nemzeti Színháznál: a direktornak külön engedélyt kell kérnie a tulajdonos önkormányzattól, ha játszani kíván egy darabban. Ügyvezető igazgatóként ugyanis csak a színház vezetése a feladata, minden más tevékenységére előbb a városházának kell rábólintania - számolt be a Pécsistop.

Rázga Miklós direktor csak külön megbízási szerződéssel vállalhat szerepet a Pécsi Nemzeti Színházban. Ez a 2011-12-es évadban a pont.com, és A doktor úr című előadásokat érinti. A Dunántúli Napló cikke szerint csak az utóbbiért veszi fel a direktor az alkalmankénti - és legfeljebb 25 próbáért járó - 20 ezer forintos próba-, illetve az előadásokért járó nettó 40 ezer forintos fellépti díjat. 

razga

Ugyanis az önkormányzat hatályos rendelkezése értelmében az önkormányzatnak kell jóváhagynia azt, ha szerepelni kíván egy darabban. Ennek érdekében a színház, mint megbízó köteles Rázgával, mint művész, szerződést kötnie egy megbízott cégen keresztül, amely a színművész teátrum-igazgató nevében állít ki számlákat a próba- és fellépti díjakért. Azonban a megbízott cég a H 19 Építészeti és Szolgáltató Bt. vezető tisztségviselője Rázga Miklós.

A direktor az ügyről azt közölte hogy jelenleg más, nagyobb volumenű dolgok foglalkoztatják a színházzal kapcsolatban, és ha kell, hát ingyen is játszik. A háromoldalú szerződésre pedig azért van szükség, mivel saját magát, mint színészt mégsem bízhatja meg szerepekkel, mint a színház vezetője.
Az április 19-ei közgyűlésen minősített többség hiányában nem szavazták meg a háromoldalú megbízási szerződést.

Forrás: Pécsistop

süti beállítások módosítása