Jótékonysági délután – Majális a Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet jótékonysági délutánt szervez Bajor Gizi születésnapja alkalmából, a Bajor Gizi Színészmúzeum javára.

A névadó maga is híres volt jótékonysági akcióiról-aukcióiról, számos ismerős és ismeretlen művésztársát segítve ezzel.

muzeumkics

A Múzeum, mióta Gobbi Hilda megalapította, helyszűkével küzd, így a gyűjtemény rendkívül gazdag anyagának csak töredékét tudja bemutatni, számos fontos évfordulóról emiatt nem tud megemlékezni. A tervek szerint a délután bevételét az alagsor helyiségeinek felújítására fordítják, így növelve a lehetséges időszaki kiállítóteret. A kezdeményezéshez számos színház és társulat csatlakozott, neves művészek vállalták, hogy egy-egy verssel, dallal, monológgal járuljanak hozzá a Bajor Gizi Színészmúzeum népszerűsítéshez.

gobbiirasa

A fellépők között Bálint Andrást, Borbás Gabit, Dunai Tamást, ifj. Jászai Lászlót, Kocsis Juditot, Márkó Esztert, Nemes Vandát láthatják az érdeklődők. 

Az est a Vendégségben Bajor Gizinél című kiadványban megjelent fotók másolatainak árverésével zárul. Az esemény alatt „antikvárium” üzemel, színházi és tánctörténeti tárgyú könyvekkel valamint lehetőség lesz a nyári színházjegyek és jövő évadra szóló bérletek megvásárlásra is.

bajor_gizi_szineszmuzeum

forrás: museum.hu

Belépőjegy: 1000 Ft, Támogatói jegy: 5000 Ft

Jegyek elővételben és a helyszínen válthatók.

Időpont: 2012. május 20. 15 óra

Helyszín: Bajor Gizi Színészmúzeum

(XII. kerület, Stromfeld Aurél u. 16.)

süti beállítások módosítása