Közkívánatra Csókos asszony a Petőfi Színházban

A Veszprémi Petőfi Színház elmúlt évadának sikerdarabja, a Csókos asszony május 20-án (vasárnap), este hét órakor bérletszünetben újra látható a teátrumban. Érkezik a Győri Balett, valamint Szécsi Pál és Domján Edit szerelméről is láthatnak előadást az évad végén a veszprémi színházban.

Zerkovitz Béla az egykori szegedi építészmérnök egyik legismertebb művében olyan örökzöld slágerek csendülnek fel, mint a "Mi muzsikus lelkek... ", "Most, amikor minden virág nyílik...", "Van a Bajza utca sarkán...", "Éjjel az omnibusz tetején...". Az előadás főbb szerepeiben Hirtling István,  Halas Adelaida, Szeles József, Kőrösi Csaba és Csarnóy Zsuzsanna látható. A rendező Oberfrank Pál.
Magyar rapszódia a Győri Balett előadásában
Magyar rapszódia címmel a Győri Balett érkezik a Veszprémi Petőfi Színháza május 31-én (csütörtökön) és június 1-én (pénteken) este hét órakor. 

Liszt Ferenc művére Fodor Zoltán készített koreográfiát. A kortárs táncművészet leggyakrabban elektronikus zenére dolgozik, Fodor Zoltán elmondta, nem akart történetet kreálni a szimfonikus műhöz:
„Az üres színpadot benépesítő testek nem tartoznak senkihez és semmihez. Nincs nevük, nemük, arctalanok. A felcsendülő Liszt rapszódiára kelnek életre, válnak hús-vér emberré, mintha a létezéshez szükséges életerőt a zene jelentené. Szituációkon, találkozásokon keresztül formálódnak különböző egyéniségekké, - karakterükkel megjelenítve egy-egy életérzést - majd válnak a darab végére ismét egy egységgé, egy közösséggé, egy nemzetté, egy szívvé.”

magyar_rapszodiaforrás: petofiszinhaz.hu

Két összeillő ember

Szécsi Pál és Domján Edit szerelméről láthatnak zenés játékot a nézők június 4-én (hétfőn) este hét órakor a Petőfi Színházban. A darabot Csikós Attila írta, a rendező Telihay Péter.

Szécsi Pál és Domján Edit is megalkuvás nélkül keresték hivatásuk határait. Domján Edit felejthetetlen tehetségű színésznő, Szécsire sokan úgy emlékszünk, mint egy kihajtott gallérú jampira, de a dalszövegekből egy mély gondolkodású férfi alakja rajzolódik ki. Domjánnal való találkozása valóban két összeillő ember találkozása volt. Szerettek élni, és ez az életigenlés hatja át az előadást is. De sorsszerű találkozásuk után velük együtt kell megértenünk, hogy nem sikerülhet… elégnek ebben a szerelemben. Kapcsolatukat egy új magyar drámában, sok dal felidézésével láthatják a Veszprém Petőfi Színházban.
A főszerepben Váradi Eszter Sára és Keller János.

süti beállítások módosítása