Hogy pályázzunk? - Nemzetközi konferencia a Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet egynapos konferenciát és hozzá kapcsolódóan egy kétnapos workshopot szervez, amellyel lehetőséget kíván teremteni nemzetközi tapasztalatcserére a pályázati alapon történő színházi finanszírozás eltérő gyakorlatáról.

Az OSZMI az egynapos konferenciával és a hozzá kapcsolódó kétnapos workshoppal a nemzetközi tapasztalatcserére akar lehetőséget teremteni. A közép-kelet-európai régió szakemberei mellett a konferencián az európai színházi rendszereket vizsgáló nemzetközi kutatócsoport is részt vesz, ismertetve a régiós mintáktól radikálisan eltérő színházi struktúrák működését is - olvasható az intézmény közleményében.

A széles nyilvánosság számára nyitott angol nyelvű konferencián Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Szlovéniából, Észtországból, Dániából, Hollandiából és Írországból érkező szakemberek, valamint magyar előadók felszólalása hangzik el angol nyelven. Tolmácsolást biztosítanak. A konferencia anyagát az OSZMI honlapján közzé is teszik.
A konferencián választ kaphatnak az érdeklődők például arra a kérdésre, hogy az egyes országok színházi rendszerében mely szegmensek finanszírozása történik pályázati alapon, illetve hogy ezeket a pályázatokat milyen forrásból finanszírozzák, de megtudhatják azt is, hogyan zajlik a pályázatok elbírálása, mennyiben ad teret a pályázati rendszer a mobilitásnak, mennyire támogatja a rendszer a művészi innovációt és hogyan ítélik meg a rendszert a terület különböző szereplői.
A május 17-én 10 órától 17 óráig tartó konferenciának a Bajor Gizi Színészmúzeum ad otthont. A rendezvény támogatója a Nemzetközi Visegrádi Alap

 

 

oszmi_logo_001

A konferencián felvetett kérdéskörök:

A színházi rendszer mely szegmensének finanszírozása történik pályázati alapon?
Melyek a pályázati finanszírozás forrásai?
Hogyan zajlik a pályázatok elbírálása?
Melyek az elbírálás szempontjai?
Mennyiben ad teret a pályázati rendszer a mobilitásnak?
Mennyire támogatja a rendszer a művészi innovációt?
Hogyan ítélik meg a rendszert a terület különböző szereplői?

A konferencia helyszíne: Bajor Gizi Színészmúzeum (XII. Stromfeld Aurél u. 16.)

Időpont: 2012. május 17. 10-től 17 óráig

Regisztráció: 9: 30 órától

Bővebb információ: szinhaziintezet.hu

Támogató: Nemzetközi Visegrádi Alap

süti beállítások módosítása