Kérdező - Laár Andrással beszélget Szily Nóra

Laár András nemrég megjelent könyvének címét kölcsönvéve az este címe: "Kiderülés"... Remélhetőleg derülni is fogunk és az is kiderül, hogy Szily Nóra beszélgetőpartnere zenész, író, humorista vagy buddhista pap? Vagy "4 az 1-ben"?

Az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér "KérdezŐ" címmel tavaly szeptembertől beszélgetős sorozatot indított, melynek házigazdája Szily Nóra. A népszerű újságíró-riporter érzékenysége, nyitottsága garantálja, hogy beszélgetőpartnereiről, ismert színészekről, zenészekről, művészekről még többet megtudhassunk.

A vendégről:

Laár András humorista, költő, zeneszerző, színész, dalszövegíró, buddhista pap, a L’art pour l’art Társulat és a KFT együttes alapító- és jelenlegi tagja.
Gyermekkorában hegedülni, majd gitározni tanult, később autodidaktaként fejlesztette zenei ismereteit. 1981-ben Bornai Tiborral és Márton Andrással megalapította a KFT együttest. Első nagyobb sikerüket a Táncdalfesztiválon aratták Bábu vagy c. dalukkal.
Laár Andrásnak 1986-ban volt első önálló fellépése Budapesten, amely nagyrészt saját abszurd verseire épült. Később Dolák-Saly Róbert is csatlakozott az előadáshoz, s még ugyanezen évben megalakult a L’art pour l’art Társulat (akkor még Laár pour Laár Társulat névvel). Azóta több sikeres színházi estet és televíziós műsort készítettek.
1987-ben a KFT feloszlott, 1991-ben, 1996-ban és 1997-ben azonban mégis adtak egy-egy koncertet. 1999-es újraegyesülésük óta három nagylemezt jelentettek meg és rendszeresen koncerteznek.
1990-ben Laár András elvégezte a Kőrösi Csoma Buddhológiai Intézet buddhistapap-képző szemináriumát, majd 1993-ig buddhista filozófiát tanított a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. 2005 óta vezeti a budapesti Tündér Tantra Kört.
2011-ben második önálló estjét adta elő, Már megin' igazam van! címmel.

laarforrás: storyonline.hu

Kérdező - beszélgetés Szily Nórával

Vendég: Laár András zenész, író, humorista, buddhista pap

2012. május 15., kedd 18 óra

Helyszín: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér (1067 Bp. Eötvös u. 10.)

Belépő: 600 Ft/fő (Eötvös10 kártyával 15% kedvezmény!)
Jegyvásárlás a helyszínen, foglalás: 06-1/690-0971

süti beállítások módosítása