Jordán Tamás és a térítés

Jordán Tamást a Vasárnapi Hírek arról kérdezte mennyire biztos abban, hogy újabb öt évre elnyeri a szombathelyi színház igazgatását.

jordan

Jordán Tamás a Vasárnapi Híreknek elmondta, az ember soha sem lehet biztos a győzelemben, de reménykedik. Szombathelyi igazgatót, aki úgy fogalmaz pályázatában: “a színház világában misszionárius vagyok”, arról is kérdezték, a pogányok kereszténységre térítésén munkálkodik-e.

“Az előadó-művészet, a színház képviseletében szeretném megtéríteni azokat, akik azt hiszik, hogy a kultúra nem tartozik szervesen az életükhöz. Rá kell döbbenteni őket, hogy a már csak az anyagiakról szóló sivár világukból úgy tudnak megmenekülni, ha lélekben értékesebbé válnak, ha ez a belső erő alkalmassá teszi őket, hogy érzékenyek legyenek a szociális gondokra, hogy egymásért tenni kész közösséget tudjanak kialakítani. Nem szabad, hogy a jövő generációja azt a már jól ismert és sajnálatos közönyt kapja örökségül, amely jelenleg jellemzi világunkat, nem szabad azt hinniük, hogy nincs egyéni felelősségük a világ menetének alakulásában” – fogalmazott Jordán Tamás.

“Nagy változásokat nem tervezek, célom a színházi előadások mellett egy olyan szellemi központ létrehozása, amellyel az agora szerepét is betölti a szombathelyi színház” – tette hozzá az igazgató.

Forrás: Vasárnapi Hírek

Kapcsolódó anyag:

... - veti fel a kérdést Jordán Tamás pályázata. A Színház.hu-n a választ is olvashatják. Részlet Jordán Tamás pályázatából: A pályázat elejéből: Már csak babonából is úgy kezdem ezt a pályázatot, ...»


süti beállítások módosítása