Kerényi Miklós Máté nyáron is dolgozik

Kerényi Miklós Máténak, a Budapesti Operettszínház fiatal sztárjának a nyár közeledtével nem csökkennek, hanem még inkább sűrűsödnek a programjai. Ekkor ugyanis Kocsis Dénessel, Brasch Bencével kilépnek a teátrum falai közül és musicalturnéra indulnak az országban. A Rómeó és Júlia, valamint a Miss Saigon kulcsszerepeit is játszó Máté azonban reméli, rövid időre pihenni is lesz módja.

Kerényi Miklós Máté az Operettszínház ifjú generációjához tartozik, bár már jó pár éve van a pályán. Végigjárta a ranglétrát, s most már jelentős szerepeket kap mind az operett-, mind a musicalelőadásokban is. 

"Hálás vagyok azoknak, akik kitaposták nekünk az utat, így Dolhai Attilának, Mészáros Árpád Zsoltnak, Szinetár Dórának, Janza Katának, Náray Erikának, Szabó P. Szilveszternek. A mai sikerek azoknak köszönhetőek, akik a Budapesti Operettszínház színpadán már előttünk felléptek. Nagyon örülök, hogy ők a kollégáim! Érdekes, hogy a nézők által ikonoknak tartott művészek közül többekhez kiskori élmények, életképek fűznek. Nekem egészen más a színpadon látni Oszvald Marikát, Kalocsai Zsuzsát vagy Lehoczky Zsuzsát..."

VER_5691_

Bár a színész életének nagy részét kitölti a színház, az előadások, a próbák, a fellépések, Máté szeret néha lazítani is. "Imádok aludni és főzni, a specialitásom a hús, bármilyen formában. Ez lehet akár sajtszószos vagy mexikói, a köret pedig minden esetben krumplipüré. Általában körülnézek, mit találok otthon, és abból összeütök valamit. Szeretem vendégül látni a barátaimat, kollégáimat, mert bár nagyon sok időt töltünk együtt a színházban, és szinte együtt élünk és létezünk, ott többnyire csak a munka a téma. Ilyenkor azonban kiengedünk."

VER_2864_

Rövidesen itt a nyár, a színházi évadnak vége, nyaralást azonban egyelőre nem nagyon tud tervezni, hiszen többek között készül a Szegedi Szabadtéri Játékok egyik előadására, a Bajazzókra, amelyben Beppét alakítja. Az egyfelvonásos opera mellett a Parasztbecsület is színre kerül idén Szegeden, s mindkét művet Kerényi Miklós Gábor - KERO® rendezi. "Várom már ezt a próbafolyamatot, mert sok külföldi énekessel dolgozom együtt. Már el is kezdtem az angoltudásomat fejleszteni, hogy könnyen menjen a kommunikáció a leendő kollégákkal. Külön öröm számomra, hogy nem csak én birkózom majd az opera műfajával, hanem Dolhai Attila is, aki a Parasztbecsület tenorfőszerepét énekli. "

kerenyimm_DSC2972

Az előadások után pár héttel pedig Máté Bajára utazik a társulattal, ahol a tavaly Sopronban hatalmas sikerrel bemutatott Miss Saigon idén újra szabadtéren lesz látható, a "Csodálatos Baja" rendezvénysorozat részeként, gigantikus színpadon, több száz szereplővel. "Bár az előadások csak augusztusban lesznek, a promóció már természetesen elkezdődött. Elkészült például a Szóló szaxofon popváltozata, amely megtartja az eredeti vonásokat, de Kasza Tibi kissé átdolgozta nekünk, Dancs Annamarival ezt is örömmel énekeljük, bárhová hívnak bennünket Nem könnyű egyeztetni ezt a sok nyári elfoglaltságot, a közelmúltban azonban még egy programsorozat bekerült a naptárba, Máté a Rómeó és Júlia fiataljaival járja majd az országot, Kocsis Dénessel és Brasch Bencével adnak koncertet több helyen.

Számos teendője mellett azonban Máté családi kötelezettségeinek is szeretne minél többször eleget tenni. "Nemrég született meg bátyám kislánya, Liza, próbálok minden segítséget megadni nekik, amire szükségük van. Az is lehet, hogy közösen megyünk majd nyaralni, hogy valóban tudjanak pihenni a vakáció alatt, amíg én vigyázok az unokahúgomra. Egyébként egyaránt kedvelem a tengerparti nyaralásokat és a városnézéseket is. Attól függ, mekkora társasággal megyünk."

VER_6561

Máté számára fontosak a közös családi programok, kiskorában például édesapjuk rendszeresen mesélt és fölolvasott nekik, szombat esténként pedig mindig mozi volt a program. "Később jöttem csak rá, amikor egy-egy könyvet a kezembe vettem, hogy apukám a mesék alkalmával az általa olvasott könyvélményeit beleszőtte a történetbe. Sokat tanultam ezekből. Ami pedig a mozit illeti, tisztán emlékszem, hogy legelőször a Jurassic Parkot néztük meg, ezt mi választottuk ki a testvéremmel. A mozi szeretete azóta is megmaradt bennem, előfordult azonban, hogy sorra egymás ültem be filmekre, mert nem találtam olyat, ami igazán tetszene, csupán a negyedik napon. Fontos számomra az élmény és hogy elgondolkodtasson, előrevigyen a hétköznapokban."

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása