"Nagy útról jövök" - Jubilált a szolnoki színház

Bor Zoltán produkciós igazgató vezetésével színes eseménysorozattal készült a társulat a színház épületének centenáriumát megünnepelni. Erről láthatnak  három videót is.

A színház szimpatizánsai megtekinthették a ház néhány eredeti falát, díszeit, volt filmvetítés az elmúlt évek sikereiből, keresgélhettek régi színházi kiadványok között, felöltözhettek színházi jelmezekbe, sőt még egy meglepetéssel is szolgáltak a szervezők 14-én délután! 

Szolnokon, a gyaloghíd tövében flashmob volt! Egy kiállítás is nyílt a Damjanich János Múzeum jóvoltából a Galériában az elmúlt évszázadról. Az ünnepségsorozatot végül egy Gálaműsorral zárta Balázs Péter társulata május 15-én este, melyet a Szolnok Tv élőben közvetített.

A Szigligeti Színház épületét Spiegel Frigyes és Englerth Károly budapesti műépítészek tervezték, Bede Antal szolnoki építész vezetésével építették fel, a házat 1912. április 20-án avatták. Az épület többször felújításra szorult, például 1944-ben, amikor Szolnokot szőnyegbombázás érte, a színház gyakorlatilag tető nélkül maradt. 1989-ben műszaki állaga miatt életveszélyessé nyilvánították, ezután teljesen felújították, átalakították. A belsőleg és külsőleg átépített, a kor követelményeinek megfelelő új színház 1991 óta fogadja a nézőket.

Forrás: Szigligeti Színház, TV2

süti beállítások módosítása