"Rómeóval sikerült bizonyítanom" - Kocsis Dénes mesélt

A fiatal színész Makón született, Szegeden járt iskolába és az Operettszínház ifjú sztárja. A budapesti teátrum sikerdarabjai mellett Tony szerepében is láthatjuk a West Side Story-ban Szegeden. Kocsis Dénest legközelebb május 26-án Siófokon is meghallgathatjuk egy operett műsorban.

Kocsis Dénes többek között arról is mesélt delmagyar.hu-nak, hogyan kapta meg a világhírű musical főszerepét.

West Side Story

- Meghallgatással kaptam meg Tony szerepét Juronics Tamás West Side Story-produkciójában. Kiválasztásomban közrejátszhatott az is, hogy a Budapesti Operettszínházban Rómeó szerepét alakítom a Rómeó és Júliában, Christ a Miss Saigonban, valamint a Tavaszébredés főszerepét is rám bízták. Három évig az Operettszínház stúdiójában Földes Tamásnál és Béres Attilánál tanultam. Tavaly részt vettem a Lévay Szilveszter Nemzetközi Énekversenyen, ahol elnyertem a Duna Tv különdíját. Nagy élmény volt találkozni a verseny névadójával, az Elisabeth és sok más világsikerű musical komponistájával, aki életvidám, boldog, pozitív kisugárzású ember; örülök, hogy megismerhettem. Rengeteg énekversenyt rendeznek, de talán ez az egyetlen, ahol kifejezetten musicaleket kérnek. Itt tényleg az számított, ki hogyan énekel, nem pedig a külsőségek. Jó lehetőség volt ez a viadal arra, hogy felhívjam magamra a szakma figyelmét. Úgy érzem, Rómeó slágerével, a Miért fájjal sikerült bizonyítanom; legalábbis Kerényi Miklós Gábor direktor úr ezután szavazott nekem bizalmat - mondja Kocsis Dénes, aki már 13 évesen a Zichy fiút játszotta A Hídember című filmben, majd Harsányi Gábor színiiskolájának növendéke volt, később a Bubik István Színkör tagjaként lépett fel, 2006-ban fél évig a Barátok köztben is szerepelt.

kocsis_westside02

Családi kötelékek

- Csongrád megyéhez is kötődöm, hiszen 1988-ban Makón születtem; szüleim mindketten makóiak, és négyéves koromig ott éltünk. Azóta is minden évben hazalátogatunk, mert apukám testvére ma is ott él a családjával. Makóról előbb Szegedre költöztünk, majd nyolc év múltán Budapestre. Szegeden ének-zene tagozatra jártam a Rókusi I-es számú Általános Iskolába. Az, hogy a West Side Story főszerepét énekelhetem a nagyszínház színpadán, azért is élmény számomra, mert Szeged továbbra is a szívem csücske. Legjobb barátom, Maka Gyula , akivel még az iskolában, amatőr színjátszóként léptünk fel, tavaly ősz óta a szegedi társulat tagja, így végre egy profi produkcióban is játszhatunk együtt. Az egyik jelenetben neki kell megvernie, ami érdekes, hiszen a valóságban a legjobb barátok vagyunk - fogalmaz az Operettszínház ifjú sztárja, aki a Dóm téren is fellépett már kisebb szerepben a Hairben és az Elisabethben.

kocsis_tavaszbredseKocsis Dénes a Tavaszébredésben

Példaképek

- Szeretnék a következő években sokat tanulni, minél több jó szerepet eljátszani. Eddig lépcsőfokonként haladtam előre a pályán, mindig sikerült az újabb kihívásoknak megfelelnem. Jó lenne, ha a musicaljátszást is egyenrangúnak tekintenék, hiszen táncolni, énekelni, prózát mondani is ugyanolyan színvonalon kell, és az emberábrázolás ebben a műfajban is ugyanolyan fontos. Példaképemnek tekintem a zseniális Király Levi bácsit, a Nemzet Színészét - boldog vagyok, hogy most felléphetek vele Szegeden: ő alakítja Doc szerepét. Példaképem Földes Tamás és Szabó P. Szilveszter is - világszínvonalú musicalszínészek, bárhol megállják a helyüket; rengeteget tanulok tőlük és Kerényi Miklós Gábortól.

kocsis_rmeRómeó: Kocsis Dénes, Júlia: Vágó Zsuzsi, Mercutio: Brasch Bence, Benvolio: Kerényi Miklós Máté

Bohém Casting

- Most a Bohém Casting című darabot próbáljuk, amelyet Puccini Bohéméletéből készítettek. Zsoldos Béla áthangszerelte kicsit rockos, musicales hangzásúvá az operát. Az Operettszínház társulatával, Kerényi Miklós Gábor rendezésében a Miskolci Operafesztiválon mutatjuk majd be júniusban, a jövő évadtól pedig a TháliaSzínházban játsszuk. Izgalmas, élvezetes előadás lesz Müller Péter Sziámi mai dalszövegeivel. Nyáron is sok feladat vár rám, többek között a Siklósi Várban A kőszívű ember fiaiban Baradlay Jenőt alakítom. Kerényi Miklós Mátéval és Brasch Bence kollégámmal turnéra is indulunk, remélem, Szegeden is láthatnak majd bennünket - sorolja az újabb kihívásokat Kocsis Dénes.

 

Forrás: http://www.delmagyar.hu, fotó: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása