Mesés sokadalom kicsiknek Pécsett

Egy héttel a hivatalos ünnep, azaz május utolsó vasárnapja előtt különleges programmal várja a gyerekeket és játékos kedvű szüleiket a Pécsi Nemzeti Színház és a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár.

A tavalyi nagy siker után május 20-án, vasárnap ismét gyerekzsivajjal telik meg a pécsi Színház tér. A délelőtt 11-től délután 5-ig tartó műsorfolyamban kitágulnak a színház falai: a pécsiek egyik kedvenc tere is a teátrum része lesz. Az igazi családbarát forgatagban népszerű színészek mondják el kedvenc meséiket, a Mese Kuckóban pedig az apróságok döntik el, melyik történetet olvassák fel nekik. A kíváncsibbak a művészbejárón és a nézőtéren át bekukucskálhatnak a színpadra, s ismét megcsodálhatják a A dzsungel könyve lézershow-ját, sőt, ha akarják, az előadás díszletei között fényképek is készülhetnek róluk. Hogy a játék teljes legyen, a színházi jelmezek és sminkek is kipróbálhatók, hiszen egész nap jelmez-sarok és arcfestés várja azokat, akik szívesen belebújnak Balu, Bagira, Sír Kán vagy éppen Ká bőrébe.

Hogy a muzsika se maradjon ki a kínálatból, délelőtt interaktív gyermekkoncert lesz, délután pedig a A dzsungel könyve és a Lúdas Matyi legkedveltebb dalai csendülnek fel a teátrum előtt, ahol táncházban is tanulhatnak és vigadhatnak a résztvevők.

gyermeknap

Az óriási rajzversenyen a A dzsungel könyve című előadás állathőseivel lehet indulni, s a sok ajándék mellett mi más lehetne a fődíj, mint az igazgatói páholy a musical aznap délutáni előadására.

A szökőkutak körüli sátrakban egész nap folyamatosan működik majd  pl. retro könyvvásár, állatsimogató, macivarrás, kézműves foglalkozás, esélyegyenlőségi játékok, színház és könyvtárismereti totó, és természetesen nem maradhat el az óriási lufifelhő sem.

A vidám naphoz komolyabb esemény is kapcsolódik: a súlyosan beteg gyermekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítvány itt adja át egyik ajándékát, egy kis beteg valóra vált álmát.

Az ingyenes programok pontos részletei a Pécsi Nemzeti Színház honlapján találhatók.

forrás: pnsz.hu

süti beállítások módosítása