Segélykoncertek a leégett Krasznahorka váráért

Szlovákia több városában rendeznek segélykoncerteket a következő hetekben a márciusban leégett dél-szlovákiai krasznahorkai vár felújítására.

Összesen négy jótékonysági rendezvényt tartanak a szlovákiai Linaje Alapítvány, a rozsnyói Három Rózsa Polgári Társulás, valamint a NON-Stop Production szervezésében - derül ki az eseményekről szóló meghívókból, közleményekből. A koncertek a Szlovákia Krasznahorkáért elnevezésű projekt keretében valósulnak meg. Összesen 35 szlovákiai előadó lép majd fel.

kraszna_vr1

Június első hétvégéjén, 1-jétől 3-ig háromnapos segélykoncertet szerveznek a krasznahorkai várdomb tövében. A koncerten magyarországi és felvidéki zenekarok is fellépnek, köztük Delhusa Gjon, a Pa-Dö-Dö, Vörös István, a P. Mobil, a Dolly Roll, Hevesi Tamás, Takáts Tamás és a Dirty Blues Band, a Piramis Plusz, a Karthago és még sokan mások.

kraszna_vr2

A szlovákiai fellépők között lesz az IMT Smile, Peter Cmorík, az O.B.D., Marián Greksa, Tublatanka, Laco Lucenic, Eva Pavlíková és Horján Viktor, Martin Babjak operaénekes, Ján Berky-Mrenica hegedűvirtuóz cigányzenekarával, valamint további 30 zenekar.

Belépőjegyeket Szlovákiában és Magyarországon is árusítanak a jegyirodákban, valamint a rozsnyói Turisztikai Információs Központban.

Június második felében Pozsonyban opera- és operett-énekesek lépnek majd fel, majd a hónap végén ismert szlovák képzőművészek alkotásaiból rendeznek árverést a szlovák fővárosban. Ennek bevételét szintén a krasznahorkai vár felújítására szánják.

 

MTI Fotó: Vajda János

süti beállítások módosítása