Háljunk egymásba járni - Petri Györgyben a nők

2012-ben is sikerrel folytatódott a szegedi MASZK Egyesület és az Aradi Kamaraszínház együttműködése: közösen állították színpadra a Háljunk egymásba járni - Petri Györgyben a nők című előadást, amelynek nagy sikerű magyarországi bemutatóját most az aradi premier követi.

Az előadásról:

A Budapesten, a Thália Színházban, a Határon Túli Színházak Szemléjén bemutatott előadás két főszereplője Balog József, a MASZK Egyesület elnöke, a THEALTER Fesztivál művészeti vezetője és Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház vezetője. A produkciót dramaturgként és rendezőként Gujdár Gabriella jegyzi. Az előadás Aradon június 4-én, hétfőn, 18.00 és 20.00 órától a Ioan Slavici Klasszikus Színház Stúdió termében lesz látható.

Szegő János Íme, bizonyság címmel írt kritikát – A Revizoronline-nak.:

„Az Aradi Kamaraszínház kísérlete nagyszerű diadal: Petri van olyan nagy költő, hogy versei elbírják azt is, hogy a színészek játéka nemegyszer az éppen mondott szöveg fölé kerekedjen. Tapasztó Ernő és Balog József kettőse olyan, mintha Petri lefordította volna Beckett Godot-ját. Tapasztóék pedig Petrit fordították. Nem le- vagy ki-, hanem át. Egy másik közegbe. A radikális dramaturgia (rendező, dramaturg: Gujdár Gabriella) révén a hatalmi helyzetek, az uralmi alakzatok állandóan változnak. A lent és a fent mindig más. A reflexió – mely hol egy mondat, hol egy mozdulat – viszont állandó.”

aradik_maszk_haljunk1

  Aradi Kamaraszínház (Románia) - MASZK Egyesület (Szeged):

Háljunk egymásba járni - Petri Györgyben a nők

Játsszák: Balog József, Tapasztó Ernő

Díszlet, jelmez: Gujdár-Balog-Tapasztó

Fény: Ioan Horga

Hang: Gheorghe Muresan

Rendező,dramaturg: Gujdár Gabriella

a produkcióról bővebben: http://akamara.ro/haljunk-egymasba-jarni

süti beállítások módosítása