Terjeszkedne a pécsi Nyári Színház - Egy 'elrontott' színpadról

"Az EKF-es köztérfelújítások során „elrontott" tettyei szabadtéri színpad bevonásával idén sem számolhatott a közel 35 éve működő Pécsi Nyári Színház" - számolt be a Pécsi Újság.

Vidákovics Szláven, a Pécsi Horvát Színház igazgatója, a játékok főszervezője szerint közel 20 milliós beruházást igényelne, hogy "mentsék, ami még menthető": mobil színpad felállításával az egykor legnépszerűbb játékhelyszín ismét alkalmassá válhatna az előadások befogadására, erre azonban belátható időn belül nincs esély. 

Az igazgató ezért inkább a meglévő két helyszín, az Anna udvar és a Káptalan utcai Szabadtéri Színpad lehetőségeinek jobb kihasználásában gondolkodik. „A Sétatér Fesztivál és a Nyári Színház programjainak összehangolásával mindkét rendezvény látogatottságát növelhetnénk" - véli Vidákovics. Tervei szerint a jövő évtől kezdve létrejöhetne egy effajta együttműködés: a Szabadtéri adna otthont a „mainstream" előadásoknak és koncerteknek, míg a Sétatér a kiegészítő programok helyszíne lehetne.

logo

Magára a Szabadtéri Színpadra is ráférne a felújítás, sőt a bővítés is: Vidákovics szerint a jelenlegi 484 férőhelyes nézőtér helyett akár 1200 helyet is meg tudnának tölteni, hiszen nagyobb befogadó kapacitás esetén látványosabb, nagyobb tömeget vonzó s így jobban megtérülő produkciókat is színpadra állíthatnának. A Pécsi Nyári Színház saját produkcióinak jegyárai tavaly óta nem emelkedtek, 1500 és 2500 forint között mozognak, a vendégelőadásokra 3900-ért lehet beülni.

Forrás: pecsiujsag.hu

süti beállítások módosítása