Péter Kata - Újra Zsámbékon az AlkalMáté

Augusztus 2-án kerül sor a Péter Kata című darab bemutatójára a Zsámbéki Színházi Bázison Máté Gábor és az AlkalMáté rendezésében.

"Ez egy szerződésszerűség egymás között, hogy ezt végig csináljuk, ha van rá lehetőség" - Máté Gábor

Az előadásról:

Született egyszer egy lány piros csókos szájjal, mert anyja, érkezése előtt egy nagy doboz málnát megevett. Felnővén is óhajtotta ezt a piros édességet, de csak álmaiban érezte ezt az ízt, a valóságban minden keserűvé vált. Járkált sokfelé, de mindenhol egyre csak azt kérdezte: "Ennyi? Tényleg csak ennyi?"

Az AlkalMátéról a rádióban:

"Máté Gábor hét évvel ezelőtt végzett első színészosztálya annak idején az Örkény Színházban, Dylan Thomas színpadra alkalmazásában mutatkozott be a közönségnek. A színházi szerződtetések szétszórták őket az országban, de azóta sem tudnak teljesen elszakadni egymástól. A diplomaosztás óta évente összegyűlnek Zsámbékon, a Színházi Rakétabázison, és kabarét csinálnak saját magukból. Egy ideje Parti Nagy Lajos nyelvi adományaként AlkalMáté Truppnak nevezik magukat. Négy éve – sorsolás útján – más-más osztálytársuk a cím- és főszereplője az új előadásuknak".

Hallgassa meg!Sándor Erzsi beszélgetett Máté Gáborral az AlkalMáté Truppról.

kata

Kritikus szemmel az AlkalMátéról:

„A Máté-osztály tagjai sok mindent tudnak, szakszerűek, könnyedek és játékosak, jól énekelnek és játszanak valamilyen hangszeren, bontakozik a személyiségük, drámai, komédiai és bohózati helyzetekben is érdemes megfigyelni őket, sőt akkor is, amikor épp „nem csinálnak semmit", aurájuk és tartásuk van, arcukról értelem és reflektált érzelem sugárzik.” (Szerző: Koltai Tamás)

Játék - két jegyet nyerhet a Péter Katára:

A Színház.hu játékot hirdet! Páros jegyet nyerhetnek a darab utolsó előadására, augusztus 5. vasárnapjára. Az iroda@szinhaz.hu emailcímre várjuk a válaszokat péntek 18 óráig a következő kérdésekre:

- Mire gyűjtött (kalapozott a nézők között) az osztály a tavalyi előadáson?

- Melyik tagja az osztálynak nem tudott részt venni 2011-ben az AlkalMáté produkciójában?

- Hány AlkalMáté előadás készült eddig?

A helyesen válaszolók nevét kalapba tesszük és kihúzzuk a nyertest, akit emailben értesítünk.

kata2

Péter Kata
AlkalMáté Trupp
Szereplők: Czukor Balázs, Dömötör András, Gál Kristóf, Járó Zsuzsa, Jordán Adél,

Máthé Zsolt, Mészáros Béla, Mészáros Máté, Péter Kata, Szandtner Anna, Vajda Milán
Rendező: Máté Gábor
Díszlettervező: Boros Lőrinc
Jelmeztervező: Izsák Lili
Zenész: Lázár Zsigmond, Gulyás Ferenc
Bemutató:  2012. augusztus 2.

Zsámbéki Színházi Bázis

Kapcsolódó anyag:

Egyik nap Shylock, másnap Micimackó - A Mészáros Mátéról

Már 8. éve tart. „Ez egy szerződésszerűség” - mondja Máté Gábor. “Vérbeli művészkabaré. Cikizésnél mélyebbre hasító” - írta MGP. Most Mészáros Máté életét dolgozza föl az AlkalMáté ...»


süti beállítások módosítása