Homonnay Zsolt is indul a Nemzeti Vágtán

Az idén két menetben rajtolhatnak a jótékonysági sztárfutam résztvevői - többek között Trokán Nóra, Homonnay Zsolt és Pintér Tibor -  a Nemzeti Vágtán, amelyet szeptember 15-16-án rendeznek Budapesten a Hősök terén.

Trokán Nóra, Szöllősi Györgyi, Pintér Tibor, Martinek János, Kaszás Géza, a Budapesti Operettszínház művésze, Homonnay Zsolt és Kunkli Tivadar elfogadta a szervezők felkérését és rajthoz áll szeptember 16-án délután, nyereményüket az általuk választott alapítványnak ajánlják föl - olvasható a www.vagta.hu oldalon.
 Az elővágták május elsején kezdődtek, ezek első két helyezettje automatikusan bekerül a tizenkét, hatfős, budapesti elődöntő egyikébe. Az elődöntők első két-két helyezettje versenyez az öt előfutamon, ezek győztesei szeptember 16-án a döntőn mérkőznek meg az ötmillió forintos fődíjért és a vándordíjért, az 1840-es évekből származó huszárszablyáért.
 A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megrendezik a kishuszárvágtát, lesz kocsitoló verseny, fogatvágta, dámalovaglás, díjugrató verseny, lovasbemutatók és akadályvágta is.

homonnay_f_2010julius_foto_wessely_gyorgy_dsf0702_nezokep_0

A korábbi években az Andrássy úton berendezett Vágta Korzó idén átkerül az 56-osok terére, így az eddigiekhez képest akár korábban is kezdetét veheti az induló településeket bemutató vásári forgatag. A műjégpálya területét is megkapják a Nemzeti Vágta szervezői, így itt helyezhetik el a lovak pihenőboxait, istállóit.
 Az idei verseny az 1848-49-es forradalomban nagy szerepet játszó Károlyi István gróf emléke előtt tiszteleg, aki az 1848-as márciusi forradalom után elsőként jelentkezett a Nemzetőrségbe, majd saját költségén hozta létre a 16. huszárezredet. A közösségi célú mecenatúra kiemelkedő példájaként emlékezik meg róla az ötödik Nemzeti Vágta.

 

Forrás: MTI, Fotó: homonnay-polyak.hu

süti beállítások módosítása