Műfaji kavalkád augusztusban az Orfeumban

Az Orfeum mulató tíz este, tíz különböző programmal várja vendégeit augusztusban. Estéről estére színes, változatos kavalkád, koncertek, kabaré, vacsoraszínház várja a mulatni vágyókat  augusztus 15-31. között az Erzsébet körúton.

orfeum

Az Orfeumról

Hová tűntek az egykori orfeumok? A Kék Macska vagy a Folies?

Azok a helyek, ahol egykor az irodalmi és a színházi élet nagyjai is megfordultak.

Ahol sikk volt mulatni, ahol szerelmek születtek, vagy akár komoly üzletek köttettek.

Hiányzik a vidám pesti sanzon, a keserédes kuplé, és a flaszterköltészet.

Hol vannak a mai kor szilaj, fekete táncosnői? És ki helyettesíti Fregolit, az átváltozó művészt?

Egyáltalán hová lett a könnyed szórakozás?

Az Orfeumban újra éledt ez a világ minden finom részletével együtt. Ez a hiánypótló helyszín süppedő foteleivel, kávé- és italkülönlegességeivel a régi kávéházakat, hangulatos pódiumával pedig az egykori mulatókat idézi.

„10 pontos esték az Orfeumban”

augusztus 15. szerda, 20:00

Irány az élet! – Kocsis Tibor koncertje

“Irány az élet!” a címe a 2011-es X-faktor győztese, Kocsis Tibor első lemezének. A lemez anyagából készült élőzenés koncert rengeteg hangulatban bővelkedik. Hallhatunk dalokat a szerelemről, csalódásokról, az élet árnyékos oldaláról és a legszebb pillanatokról, küzdelemről, versenyről is, mindenről, amiben Kocsis Tibornak az elmúlt években része volt…

augusztus 16. csütörtök, 20:00

3

Egy Díva éjszakája - Rácz Kati koncertje

Jazz, funky és pop klasszikusok, valamint a 20-50-es évek slágerei a mulatók dívájával!

A Nívó és Jazz díjas énekesnő a magyarországi jazz és funky utánozhatatlan hangú képviselője. Klasszikus zenei műfajjal kezdte a zenélést 16 éves korában, 30 éves pályafutása alatt bejárta egész Európát és a fél világot, huszonöt évet szerepelt a főváros jeles mulatóiban, számtalan nagy revüben énekelt. Rácz Kati előadásmódja - mint a jó bor - az idő múlásával aszúsodott, tökéletes ízt, zamatot és színt kapott. Ő egy azon előadók közül, aki fülön fogja a hallgatót és bevezeti varázslatos világába, ahol egy pillanatig sem kétséges, hogy ki a jó tündér. Közreműködik a Flush együttes.

augusztus 17. péntek, 20:00

A dizőz halála – interaktív vacsoraszínház

A borzongást, a zenét, a fekete humort, a társaságot, a revü világát és a finom ételeket egyaránt kedvelőknek kínáljuk ezt az újszerű estét, mert mindezt megtalálhatják ebben a színházi előadásban.

Mindannyian álmodozunk és vágyakozunk egy olyan világba, melyben egészen mások lehetünk, mint akik valójában vagyunk. Ilyen hangulatot teremtettek régen az éjszakai lokálok, ahol a sötét és cigarettafüstös zugokban italt kortyolgatva csodálta a mulatni vágyó közönség, a szubretteket, bűvészeket és illuzionistákat. A revü világában feltűnő, különös és furcsa művészcsapattal – Káró Királlyal, a bűvésszel és illuzionistával, Bébikével, a szubrettel és Bellamieval, a társulat vezetőjével – találkozhatunk mi is, ha A dizőz halála című vacsoraszínházat választjuk.

augusztus 18. szombat, 22:00

Luxfunk Radio Funky Party - Buli a funky szerelmeseinek

Gondosan összeválogatott és mérnöki pontossággal egybekevert zenefolyam a Funky zene rajongóinak. Akik számára a bakelit lemez recsegése muzsika. A partyn megtalálja a magának valót minden 25 év feletti: a fiatalabb és az idősebb is. A bulin a '70-es és '80-as évek legnagyobb Funky alapzenéi, valamint a '90-es évek és az ezredforduló legfinomabb Soul és R'n'B csemegéi szólnak. A bakelitet a Luxfunk DJ-k pörgetik, a hangulatot profi MC-k fokozzák, az est fényét pedig gyönyörű hostess-lányok emelik.

augusztus 26. vasárnap, 20:00

Lerajzolom percek alatt - Koltai Róbert önálló zenés kabaré estje

Zongorán kísér: Darvas Ferenc

A cím az Activity egykori televíziós játékra utal, amelyben, amikor Koltai Róbertnek rajzolnia kellett, külön műsorszámot jelentett a közönségnek. Ez esetben a rajzolás elmarad, ellenben egy kellemes elegyet kaphatunk a színművész pályájának legvidámabb pillanataiból és kedvenc dalaiból.

1

augusztus 27. hétfő, 20:00

MOST! Bossanova – Malek Andrea estje

Kellemes félhomály, finom ételek, gyöngyöző italok, messze kalandozó gondolatok, a háttérből érzékien kibomló bossa nova. Malek Andrea és zenekara MOST! Bossanova címmel lüktető romantikus estét teremtenek az Orfeum különleges környezetében. Andrea vendége: a 2011-es X-faktor győztese, Kocsis Tibor. „A bossa nova megindítja a véráramot a berozsdált szívekben, orvosság a szerelemhez, amely díjmentesen kiváltható. Mindezzel együtt talán a legkifinomultabb rezdülése a szívnek, ami zene formájában utat nyit minden eltitkolt és bevallott érzéshez, minden édesen bús és keserédes vallomáshoz.”

augusztus 28. kedd, 20:00

Operett Négyes - négy énekes, négy táncos, négy világhírű zeneszerző, kétszer 40 perc

Huszka Jenő, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Zerkovitz Béla mindannyian nagyszerű operett szerzők, akik világhírűvé tették a műfajt. Legismertebb melódiáik csendülnek fel a HungarOperett énekesei, táncosai és a Kék Duna Szalonzenekar előadásában.

augusztus 29. szerda, 20:00

Liza & Me – Farkas Gábor Gábriel önálló estje

Gábriel 12 éve a show világának meghatározó alakja, nemzetközileg elismert énekes-konferanszié. A Kabaré c. musicalben és egyéb színházi szerepeiben is a klasszikus revü és varieté világából merített tapasztalataiból tudott különleges alakításokat formálni. Ezen az orfeumi-színházi estén - a Broadway zsargonjával élve: Night Club Act - a musicaltörténelem legenergikusabb színésznője, LIZA Minnelli és kedvenc szerzőpárosa, Fred Ebb és John Kander előtt tiszteleg. A tőle megszokott jazz trió élőzenei kíséretét most fúvóskarral bővíti, hogy a legautentikusabb módon szólaljanak meg Liza Minelli életének legmeghatározóbb dalai, mint a Kabaré, a Chicago vagy a New York, New York. A dalok eredeti nyelven szólalnak meg, így valóban úgy érezhetjük magunkat, mintha a Broadway egyik jeles klubjába csöppentünk volna…

augusztus 30. csütörtök, 20:00

2

Zene és szenvedély - Tóth Vera először az Orfeum színpadán

„Az ének a leghevesebb szenvedély beszéde…” - Tóth Vera pedig jól beszéli ezt a nyelvet…

A tehetséges énekesnő könnyedén mozog a rhythm and blues, soul, jazz, blues és funky stílusain belül. Remek zenészekből álló zenekarával az Orfeum közönsége számára egy új  koncertet hívtak életre. Igazi zenei csemegéket hallhatunk majd  - kedvelt sláger számok, virtuóz improvizációk és kollektív örömzenélés. Oldott hangulatú táncos, funk-os elemekkel fűszerezett szórakoztató este, ahol mind az énekes, mind a zenészek és természetesen a közönség is jól mulat majd.

A zenekar tagjai: Tóth Vera – ének, Csóka Péter- szólógitár, Bérczes Viktor – billentyűs hangszerek, Kovács Gergő – basszusgitár,  Potesz Balázs– dob

augusztus 31. péntek, 20:00

Swing és boogie: A Big Band Éra életre kel - A Group’N’Swing koncertje

A 40-50-es évek hangulatát idéző koncerten a műfaj és a Big Band Éra legnagyobb előadóinak slágerei hangzanak el: Louis Prima, Frank Sinatra, Natalie Cole, Ray Charles, Michael Bublé, Brian Setzer. A feldolgozások mellett a zenekar saját Group’N’Swing dalokat is felvonultat Pély Barna, Elek Norbert, Almási Attila és Sapszon Bálint szerzeményeivel.

Jegyárak, elérhetőségek:

http://www.orfeumclub.hu/

süti beállítások módosítása