Orfeum - Klasszikus kabaré készült

A Zsidó Nyári Fesztivált sem kerülheti el a kabaré műfaja. Az új Orfeum Kabaré hiánypótlásként született, hiszen manapság békebeli kabaréval ritkán találkozhat a közönség.

esztergalyosGondoltak az alkotók egy merészet, és összegyűjtötték a húszas, harmicas évek általuk leginkább kedvelt jeleneteit, dalait, és színpadra állították. Nem csak az idősebb korosztály jön el az előadásokra, egyre több fiatal kíváncsi erre, az általuk, csak archív televíziós műsorokból ismert műfajra.

Bach Szilvia, a rendező egy levendulaszínű polgári lakásba varázsolja a nézőket, „ahol kissé nyikorog a parketta, halk Garai Imre sláger kúszik be az ablakon, kikerülve a csupa csipke függönyt. Karosszéken felejtett fűző, benyomott cilinder, szőnyegre mámorosodott pezsgőspohár,  reggeli kuglóf illat egy leheletnyi parfümmel keveredve, és senki sem veszi észre, hogy odakint a konyhában a cseléd már megint meghúzta a diólikőrös üveget….”

Egy jókedvű estét, igazi gondűző programot kínál az Orfeum csapata: Esztergályos Cecília, Tényi Anett, Bach Szilvia, Faragó András, Heller Tamás, Németh Kristóf.

Az előadásról bővebben itt olvashatnak.

süti beállítások módosítása