Veszprémi vendégjáték Balatonfüreden

Augusztus 18-án, szombaton kerül sor a Veszprémi Petőfi Színház balatonfüredi vendégjátékára. A társulat a Hotel Marina strandján adja elő Goldoni: Chioggiai csetepaté című komédiáját Kéri Kitty rendezésében.

Ajánló:

Goldoni a komédia nagymestere volt, közel 150 művet írt, és a mai napig a legtöbbet játszott színpadi szerzők között jegyzik szerte a világon.

Darabjaihoz minden aktuális velencei, vagy környékbeli pletykát felhasznált témáinak kidolgozásakor. A címben szereplo Chioggia, Velence egyik vízi elővárosa is személyes ismerőse volt: maga is töltött ott egy kis időt bíróként. Sokat tudott az egyszerű emberek hétköznapjairól, ügyes-bajos dolgairól, az önállóságra és megértésre vágyó nőkről, a féltékeny, lobbanékony férfiakról, megfűszerezve mindezt vérbő helyzetkomikummal, helyenként már abszurdba hajló humorral. Apróságokból óriási veszekedések, félreértésekből majdnem tragédiák... Érkezik azonban egy bölcs ember, aki megpróbál rendet tenni a felbolydult kikötőben...

Szereplők: Eperjes Károly, Oberfrank Pál, Sághy Tamás, Szalma Tamás, Bajcsay Mária, Juhász Róza, Trokán Anna, Dobra Mária, Terescsik Eszter, Nyirkó István, Tóth Loón, Gere Dénes, Horváth Zoltán.

Időpont: 2012. augusztus 18., 20:30  

Helyszín: Hotel Marina strandja, Balatonfüred

Esőhelyszín: Balaton Szabadidő és Konferencia Központ , Balatonfüred

süti beállítások módosítása